Beyonce Mevlana Belgeseli çekecek

Beyonce, Coachella Festivali’nden elde ettiği 60 milyon dolarlık gelir ile Mevlana’nın hayatını anlatacak bir belgesel çekecek.

Ünlü çift ikiz çocuklarına Mevlana’nın isimi olan Rumi ve Sir adlarını vermişti.

beyonce jay- Z

BEYONCE KİMDİR?

4 Eylül 1981’de dünyaya gelen ünlü şarkıcının tam adı Beyonce Giselle Knowles’dır.

Katıldığı yetenek yarışmasında LaTavia Robertson ile tanışma fırsatı buldu. İlk olarak bir grup ile müzik kariyerine başlayan Beyonce daha sonra solo olarak devam etmek ister.

Üyesi olduğu grubun “Jumpin’ Jumpin’”, “Survivor” gibi parçalarının üretici olan ünlü sanatçı, tek başına ilk olarak “Dangerously In Love”ı isimli şarkıyı kaydetti.

Beyonce’un ilk albümü Sony Music Columbia etiketiyle raflardaki yerini aldı.

İlk albümüyle çok geniş bir dinleyici ve hayran kitlesine ulaşan Beyonce, Jay-Z ile birlikte Crazy In Love şarkısını seslendirdi ve ikili klip için kamera karşısına geçti.

Aktörlük konusunda da yetenekli olan ünlü şarkıcı, “Austin Powers In Goldmember”‘da Foxy Cleopatra’ya hayat vererek beyazperdeye çıktı.

Güzel şarkıcı filmlerin yanı sıra reklamlarda da boy gösterdi. 2004 yılında eski grubunu bir araya getiren ve birlikte turnelere çıkan ünlü şarkıcı, tanıtım turneleri bittikten sonra grubu tekrar dağıttığını açıkladı.

2006 senesinde ikinci albümünü çıkarttı ve bu albümde Shakira ile şarkı söyledi. Beyonce bu albümünde 3 Platin Plak ve Grammy ödülü aldı.

Ünlü şarkıcı 2009 senesinde Forbes’in yaptığı araştırmaya göre “Dünyanın En Etkileyici ve Güçlü 100 Ünlüsü” sıralamasında 4. Sırada yerini aldı.

Exit mobile version