Binali Yıldırım İmamoğlu gibi akbil ve su indirimi vaat etti

BİNALİ-YILDIRIM-EKREM-İMAMOĞLU-4-623x423

YSK’nın İstanbul’da seçimi yenileme kararının ardından Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu yeniden seçim çalışmalarına başladı.

31 Mart seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nun akbili 50 liraya indirme ve su tüketiminde indirim vaatleri 23 Haziran için de geçerliliğini koruyor.

Binali Yıldırım ise bugün Twitter hesabından yayınladığı “İstanbullulara müjde” duyurusu Ekrem İmamoğlu’nun vaatlerine benzerliğiyle dikkat çekti.

Ekrem İmamoğlu’ndan su ve ulaşımda indirim talimatı -HABERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

BiNALi YILDIRIM AKBİL VE SU İNDİRİMİ MÜJDESİ VERDİ

Binali Yıldırım #dahagüzelolacak hashtagi ile yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İstanbullulara müjdeli haber: Daha önce söz verdiğimiz gibi; kişi sayısı daha fazla olan hanelerde daha çok indirim olmak üzere, su tüketiminde aylık ortalama yüzde 40 indirim yapılacak. Öğrenci Akbil’i aylık 85 liradan 40 liraya düşürülecek. Hayırlı olsun.”

AK PARTİ 50 LİRA AKBİL TEKLİFİNİ ELEŞTİRMİŞ “40 LİRA OLSUN” DEMİŞTİ

Öte yandan İBB Meclis üyesi Ahmet Hamdi Gürbüz, mazbatasını aldıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı görevini sürdüren Ekrem İmamoğlu’nun aylık öğrenci akbillerinin 50 TL yapılması vaadini eleştirmiş, AK Parti olarak akbilin 40 TL yapılmasını teklif edeceklerini söylemişti.

“KALDIRAMAYACAĞIMIZ BİR MALİYET”

Mecliste söz alan ve İmamoğlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan ‘aylık öğrenci kartının 50 TL olması’ önerisini tartışmaya açan AK Parti İBB Meclis Üyesi Ahmet Hamdi Gürbüz, şöyle konuşmuştu:

“Öğrencilere uygulanan 85 liralık aylık kart ücretini 50 lira yapacağınızı ifade etmiştiniz. Biz AK Parti grubu olarak buradan İstanbullulara bir müjde vermek istiyoruz. Siz iktisat ve hesap bilmediğiniz için bu kampanyaları çıkıp anlatıyorsunuz. İstanbul halkına verdiğiniz bu sözü tutacaksınız, biz de bunun takipçisi olacağız.

Öyle bedavadan söz vermek yok. Biz AK Parti grubu olarak sayın Başkanımızın vermiş olduğu sözü 50 lira değil; önümüzdeki mayıs meclisinde 40 lira olarak getireceğimizi de buradan ifade etmek isterim. Haydi yapın da görelim! Bu projelerin bir hizmeti ve bedeli vardır. Biz İstanbul halkına sizin kadar 40-50 liraya İstanbulKart vermesini bilmiyor muyuz? Haydi sözünüzü yerine getirin de görelim!”

İBB Meclisi’nde öğrenci akbili 40 TL’ye düşürüldü -HABERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Exit mobile version