Binali Yıldırım ünlülerin İmamoğlu’na desteğini eleştirdi

Binali Yıldırım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, cuma namazının ardından basının karşısına çıktı.

“RAMAZAN’IN SONU BAYRAM”

Yıldırım, İstanbul’da yürüteceği seçim kampanyasına ilişkin ilk bilgileri paylaştı:

Her Ramazan’ın sonunda bayram var. Ramazan’ı tamamlayacağız, bayramı da idrak edeceğiz. Cumhur İttifakı devam ediyor. Sayın Bahçeli, İstanbul’da kampanyasını sürdürecek, biz de aynı şekilde programlarımızı gerçekleştireceğiz. Güzel bir sonucu elde edeceğiz.

Sosyal medyada Ekrem İmamoğlu’na “herşeyçokgüzelolacak” etiketiyle destek veren ünlüleri değerlendiren Yıldırım, sanat kariyerlerine fayda getirmeyeceğini söyledi:

Bence sanatçılar bir aday etrafında ideolojik bir kümelenme yapmak yerine görüşlerini tek tek ifade edebilirler. Bunda bir beis yok ama açık taraf tutmak onların sanat kariyerine da çok fayda sağlamaz.

“İBB İLE KONUŞTUK, DÜZELTİYORLAR”

Binali Yıldırım, yerel seçimler öncesi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde kaçak geçişlere kesilen cezalar hakkındaki vaadini hatırlatarak, gerekli çalışmaların yapılması için İBB ile iletişime geçtiğini açıkladı:

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yasak geçişlerle ilgili cezalar oluşmuştu. Yapılan bir düzenlemeyle kaldırılmıştı. Ondan sonra yine cezalar kesilmeye başlanmış. Maalesef yine ceza yazılmaya başlanmış. Bu kararı da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile konuştuk, düzeltiyorlar. Herhangi bir şekilde cezalı geçiş sayılmayacak. Bu kararı düzeltiyorlar. Taksi, Doblo veya benzeri araçların geçişi cezalı sayılmayacak.

Yıldırım devamında Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul’da seçimlerin iptali ve yenilenmesi kararına değindi:

Seçimlerin yenilenme kararıyla ilgili kanuna uygun olmayan sandık başkanı veya üyesi değil, bu sandıklardaki sonucu etkileyecek oy var. Bunun dışında da 123 tane büyükşehir belediyesine oy kullanılan sandıklardan 22 tanesi tamamen boş. Geriye kalan 101 tanesinde de imza yok. Oradaki rakamlar doğru mu değil mi teyit edecek yok. Bunlar toplam 42 bin oya tekabül ediyor.

Exit mobile version