Diyarbakır Barosu Bingöl’deki futbolcu kızlara sahip çıktı

Bingöl'deki-futbolcu-kızlara-Diyarbakır-Barosu-sahip-çıktı

Bingöl'deki-futbolcu-kızlara-Diyarbakır-Barosu-sahip-çıktı

Geçtiğimiz günlerde Bingöl’de düzenlenen “Kızlar Futbol Turnuvası”, halı sahanın hemen yanındaki cami cemaatinin tepkisi dikka çekmişti. Birçok şehirden gelen takımlarla mücadele eden Bingöllü futbolcu kızlar sahanın hemen yanında bulunan camii cemaati, turnuvadan rahatsız olmuştu.
Diyarbakır Barosu; konu ile ilgili açıklama yaptı.

DİYARBAKIR BAROSU 23 NİSAN ARİFESİNDE ÇOCUK HAKLARI SÖZLEŞMESİNİ HATIRLATTI

Diyarbakır Barosu, kızların yeni tepkilerle karşılaşmaması için videoyu paylaşmadıklarını belirtti. Baro, Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni hatırlatarak ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Baro, açıklamasında, sözleşmeye Türkiye’nin de dahil olduğunu ve sözleşmenin “Çocuğa ırk, din, dil, cinsiyet, etnik- sosyal köken vb. hiçbir ayrım gözetmeksizin tanır ve taahhüt ettiğini” anımsattı.

“DÜNYA SİZİNLE GÜZEL”

Çocukların oyun hakkının da temek hak olarak Çocuk Halkları Sözleşmesi’nde bulunduğunu ifade eden Baro, açıklamasına şu şekilde son verdi:

“Sözleşmede koruma altına alınan haklardan, kız çocuğu da erkek çocuğu da ayrım gözetilmeksizin yararlanacaktır.Bu durum bahsi geçen videodaki futbol müsabakası için de geçerlidir. Kız çocuklarını hedef alan, örseleyen ve haklarını engelleyen söz konusu açıklamaların bu denli rahat bir biçimde yapılması kabul edilemez.Ayrım gözetmeksizin her çocuğun hakkını savunmaya devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz. Oynayın çocuklar, dünya sizinle güzel!”

Bingöllü cami cemaati genç kızların futbol oynamasına karşı çıktı

NE OLMUŞTU:

Camiye namaz kılmak için geldiğini söyleyen Bingöllü vatandaş Ömer Aşkın, cami çıkışında hoş olmayan bir görüntüyle karşılaştıklarını ifade ederek kız çocukları için baldırı çıplak ifadelerini kullanmıştı:

“BALDIRI ÇIPLAK…”

Kadın ve kızların futbol sahalarına çekilip, baldırı çıplak bir şekilde sahada oynatılmasının edep ve hayânın ortadan kaldırılması anlamına geliyor. Bu tür oyunların Müslüman toplumun hayâ damarlarının çatlatılmasının bir göstergesidir. Bunun bir proje olduğunu düşünüyoruz. Kızlarımızı baldırı çıplak bir şekilde oynatarak, hele hele camiden namazdan çıkanların gözleri önünde böyle bir etkinlik yapmaları gerçekten büyük bir faciadır. Burada tüm İslami kurum ve kuruluşlara özelikle, Diyanet İşleri Başkanlığı başta olmak üzere herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. Burada herkese sesleniyorum. Bu ciddi bir sorundur.

Exit mobile version