Bülent Arınç AK Parti’nin Ankara ve İstanbul’daki performansını değerlendirdi

Bülent Arınç

Bülent Arınç

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği Kitap Fuarı’na katıldı. Arınç son kitabı “Küçük Erbakan – Bülent Arınç”ı Denizlili kitapseverlere imzaladı.

Arınç, imza gününü tamamladıktan sonra ‘Türkiye Siyasetindeki Anlar’ isimli konferans verdi. Arınç-Küçük Erbakan isimli kitap hakkında bilgi paylaştı.

Arınç burada 31 Mart yerel seçimlerini de yorumladı. Her partinin seçimden kendi açısından başarılı çıktığını kaydetti:

“ANKARA VE İSTANBUL’U BAŞARI OLARAK GÖREMEYİZ”

“31 Mart’ta topyekun bir mahalli idareler seçimine gittik. Büyükşehir belediye başkanları, belediye başkanları, belediye meclis üyelikleri ve muhtarlıklar. Bu başarı ile sonuçlandı. Milyonlarca insan sandık başına gitti, oyunu dilediği gibi kullandı. Çıkan sonuçlardan da her parti kendi bakış açısıyla başarılı çıkmış, biz de böyle görüyoruz. AK Parti’ye bakarsanız; şu kadar büyükşehir, şu kadar il belediyesi kazandı, binlerce belediye meclis üyesi çıkardı. Totalde ise oyu yüzde 44’lerden aşağı değil. Böylesine kıyasıya ittifaklar içerisinde geçen bir seçimde yüzde 45’e yakın bir oyla çıkmış olmak AK Parti açısında başarılıdır. Ama bu seçimlerde en çok konuşulan iki büyükşehir belediyesi olan Ankara ve İstanbul’un çok az oy farklarıyla kaybedilmiş olmasını başarı olarak göremeyiz. Ancak total baktığınız zaman Genel Başkanımız Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan da aynı şeyi söylüyor; ‘Geldiğimiz noktada bir başarısızlık söz konusu değildir’ diyor. CHP kendi açısından başarılı görülebilir, en azından iki büyükşehirde önde görünüyor, henüz İstanbul sonuçlanmış değil. İzmir’i alacağını zaten herkes kabul ediyordu. Bunun yanında da hiç umulmadık illerin belediyelerini aldı”

Exit mobile version