Çelik: S-400 alımında aynı noktadayız

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Rusya’dan S-400’lerin alımıyla ilgili aynı noktada olunduğunu kaydetti.

AK Parti MKYK’da konuşan Çelik, ABD’nin İran’a yönelik ambargosunun da barışa hizmet etmeyeceğini dile getirdi. Çelik, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul kararıyla ilgili de, “23 Haziran’da berrak bir seçim sonucu ortaya çıkacak” yorumunu yaptı.

Çelik’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle oldu:

(İran’a yönelik ambargo) Bu hiçbir şekilde bölge barışına hizmet etmeyecektir. Biz, bu tip ambargoların, yaptırımların halkları cezalandırmak olduğunu, herhangi bir şekilde buralarda yazılan hedeflere ulaşmanın mümkün olmadığını her seferinde ifade ediyoruz.

S-400 alımıyla ilgili pozisyonumuzu aynen koruyoruz.

Yaptığımız işten eminiz. YSK kararını verdi, vatandaşa gideceğiz. Milletimiz kararını verecek biz de bütün yöneticiler, siyasetçiler olarak ‘başımızın üzerinde yeri var’ diye selamlayacağız. 23 Haziran’da berrak bir seçim sonucu ortaya çıkacak.

YSK’nin kararı milli iradenin bir kez daha hakem tayin edilmesidir.

Türkiye, geçmişte olduğu gibi bugün de KKTC’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin menfaatlerini korumada tam bir kararlılık içerisindedir.

Türk demokrasisi gururlu ve onurlu bir demokrasidir, bedeli ödenmiş bir demokrasidir. Bedeli ödenmiş bu demokrasiyi ülkemizin en büyük zenginliği olarak görüyoruz.

Exit mobile version