CHP’den AK Parti’nin olağanüstü başvurusuna tepki

AK Parti 31 Mart yerel seçimlerinin İstanbul sonuçları için üst üste başvurularını sürdürürken son olarak seçimin iptali ve yenilenmesi için YSK’nın kapısını çaldı.

Seçimlerin yenilenmesi ve iptalini talep eden dilekçeyi, 3 valiz dolusu belgeyle beraber YSK’ya sunan AK Parti ayrıca İstanbul İl Seçim Kurulu’na da başvuruda bulunarak YSK’nın vereceği karara kadar İstanbul’da mazbatanın düzenlenmemesini talep etti.

CHP’DEN YANIT GECİKMEDİ

AK Parti’nin bu hamlelerine CHP’den jet yanıt geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, İstanbul’un başkanının Ekrem İmamoğlu olduğunu kazanılan seçimi kimseye çaldırtmayacaklarını söyledi. Bu ülkede hukuk güvenliği ve öngörülebilirliği varsa YSK’nın vereceği kararın şimdiden belli olduğunu söyleyen Öztrak, sert eleştirilerde bulundu.

Öztrak’ın açıklamaları şu şekilde:

Öyle bir itiraz dilekçesi ki ortaya karışık bir itiraz dilekçesi hazırlanmış.Bir sürü gerekçe var,biri olmazsa diğeri, o da olmazsa başka biri. Bu amaçla YSK’nın vaktini alacaklar öyle anlaşılıyor. Kendi anlatımıyla sayım döküm çizelgelerinde usulsüzlük var diyor? Mühürsüz ve imzasız diyor. Bu usulsüzlüğe, sayım döküm çizelgeleri bulundurulurken orada bulunan kendi üyeleri itiraz etmeleriydi, itiraz etmemiş. Ama bunları düzelttiğinizde sonuç değişmiyor. Bu usulsüzlükler sonuca müessir olabilecek nitelekte olmadığı izlenimi var.

FETÖ TİPİ BİR KUMPASLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Sandık kurulları belirlenirken Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adamları neredeymiş? Niye itiraz etmemişler? Genel başkanları İstanbul’da 250 bindan fazla sandık görevlisi atadık diyordu. Niye sandık başına hakim olamadılar. Her sandık başına üç gençlik, üç kadın, üç merkez teşkilatından gözlemci koyduk deniyor. Ne yaptı bunlar? Şunu görüyoruz ki çok önemli bir algı operasyonu yürütülmeye çalışılıyor. Üç tane bavulla YSK’dan içeri giriyorlar. Arkadaşlar Balyoz’la ilgili kumpas sadece bir bavuldu. Öyle zannediliyor ki İstanbul’a 3 bavul yetmemiş. FETÖ tipi bir kumpasla karşı karşıyayız. Yarın basın toplantısı yapacaklar biz de basın toplantısı yapacağız. Bu suistimale dur diyecek olan milletin verdiği hakkı o hakkı sahibine teslim edecek olan artık Yüksek Seçim Kurulu’dur.

Exit mobile version