Ekrem İmamoğlu 12. günde uyardı: Yazıktır, günahtır!

Ekrem İmamoğlu

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu 31 Mart seçimlerinin üzerinden 12 gün geçtikten sonra sosyal medya hesabından gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. 12 gündür mazbatasının bekletildiğini söyledi. İmamoğlu şunları paylaştı:

İSTANBUL’U ANLAMSIZCA YORMAYIN

Milletçe pekçok şeyi ıskalıyoruz. Güzel İstanbul’un anlamsız yere yorulmasını şiddetle reddediyoruz. 12 gündür seçilmiş bir belediye başkanı göreve davet edilmiyor. Gerçekten ciddi bir boşluk yaratılıyor. İstanbul büyük bir organizasyon. Büyükşehir Belediyesi’ndeki bazı uygulamalar kulağımıza geliyor. Takip ediyoruz. Çok üzülüyoruz. İstanbul gibi bir mekanizmanın boşluğa vakti yok. İstanbul hizmet kaybına uğratılıyor. Bunun bir an önce çözülmesi lazım.

SENDİKA BASKISI KABUL EDİLEMEZ

Bazı çalışanlara sendika için baskı yapılıyormuş. Ben İstanbul Büyükşehir belediyesi çalışanlarına sesleniyorum. Gönlünüz rahat olsun. Alın teri döken herkesin başımızın üstünde yeri var. 16 milyon İstanbullu’ya hizmet dönemini başlatacağız.

YANLIŞ TALİMATLARA UYMAYIN

Yanlışa, sizi bir takım yanlışlara sürükleyen talimatlara uymayın. İşinizi yapın, partile hizmeti silin gönlünüzden. Şu anda söylüyorum. Bana hizmet etmeyeceksiniz. İstanbul’a hizmet edeceksiniz. Bu güzel kente, güzel insanlara hizmet edin. Bunu istiyorum sizden.

İSTANBUL SEÇİMİNİ TARTIŞTIRMAYIN

Bu seçim sonuçlarında en çok gönlü kırılan bence Ak Partili hemşerilerim. Birçok seçim yaşanmış, Ak Parti’ye oy vermiş vatandaşlarım seçimi kazandıktan sonraki meşruluk toplumun o süreci kabullenmesiyle inanılmaz bir ahenk kazanır. Şu anda yaratılan ortam kaygı verici. Sokakta biz görüyoruz. Beni kutlayan Ak Partili dostlarım var. Hayırlı olsun diyen bir sürü Ak Partili hemşerim var. Yazıktır, günahtır. Bir seçimi böyle tartıştırmanın, medya üzerinden kurulları baskı altında tutmanın anlamı yok. Yazıktır. Yazık oluyor.

MALTEPE’DE FRENE BASILIYOR

Söylüyorum, hizmet dönemimizde Ak Partili hemşerilerime değerleriyle, ahlaklarıyla onları kucaklayacak bir belediye olacak. Bunun dışında bizden kimse beklemesin. YSK’ya seslenmek istiyorum. Maltepe’de 12 gündür sayım işlemi devam ediyor. Anlamsız yerde orada frene basılıyor. Ak Parti’nin ve MHP’li üyelerin orada bir yavaşlatma içinde olduklarını biliyorum. Amacınız nedir? YSK’ya sesleniyorum. Tedbir alın. 12 gündür bu meseleyi süründürmenin anlamı yok. Maltepe’deki sayım işlemi bir an önce bitmeli. Sonucun belli olduğu İstanbul seçimleri de sonuçlandırılmalı. Bu geciktirmenizin anlamı yok.

YSK’YA İSTANBUL İÇİN ÇAĞRI

YSK’yı tedbir almaya davet ediyorum. Bu kadar net. Büyükçekmece’de yaratılan travmayı da hatırlatmak istiyorum. Türkiye tarihinde böyle bir uygulama ilk defa oluyor. Evlerin kapılarını polis çalıyor, seçmen tek tek aranıyor. Ne yapılmak isteniyor? Suç, şahsilik taşıyorsa buyrun yapın kardeşim. Benim orada ilçe nüfus müdürü ya da orada sorumlu bir kişi suçlar varsa buyrun gereğini yapın. Bir seçimi şaibe altında bırakacak şekilde davranırsanız, bütün ilçeyi abluka altına alıp insanları rencide ederseniz Türkiye’nin geleceğine, seçimlerine şimdiden gölge düşürmüş olursunuz. Böyle bir iddiayı, bir parti için delil toplamaya alet ederseniz seçimleri zan altında bırakırsınız.

BÜYÜKÇEKMECE HALKI RAHATSIZ

Yapmayın, Büyükçekmece halkı rahatsız. Ben onlarla görüştüm. Eşim, dostum hemşerilerim var. Üzülüyorum, yapmayın. Buna son verin. Bunu bir delil olarak seçime gölge düşürmek isteyenleri kınıyorum. Orada çıkıp açıklama yapan adayım diyen kişinin tüm yakınlarının kendilerini taşıdıkları adresleri tespitli. Tamamen uydurma bir durum ortada. Yapmayın bunu. İnsan aklından geçeni anlatırmış. Yazıktır, günahtır. Seçime şaibe katıp insanları rencide edersiniz.

YSK BİR AN ÖNCE AÇIKLASIN

O zaman her seçimle ilgili meşruluğu konusunda insanların zihnine gölge düşürürsünüz. Olmaz, olmaz. Yazık edersiniz. Kimse İstanbul Belediyesi’ni mülkü olarak kabul etmesin. Biri gelir, işini yapar. 5 yıl sonra bir başkası gelir. 5 yıl Beylikdüzü’nü yönetimme. Görevimi devrettim. Malım değil, mülküm değil. Bu nedir? Bir şeye sarıldık, bırakmıyoruz ne demek? Sizi oy veren insanları rencide ediyorsunuz. Uluslararası alanda insanlar bizi takip ediyor. Siz seçimlerin meşruluğunu koruyamazsanız, uluslararası toplum bu kişileri meşru kabul etmez. Yapmayın.

Exit mobile version