CHP’li Nurhayat Altaca Kayışoğlu darbe manisi okudu

Nurhayat Altaca Kayışoğlu, TBMM Genel Kurulu’na damga vuran isim oldu. TBMM Genel Kurulu geçtiğimiz gün Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında bir araya geldi.

İstanbul seçimleriyle ilgili konuşmak için söz alan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoglu, düşüncelerini mani ile dile getirdi.

Kayışoğlu, “Kaynayan kazan taşmaz mı? Sandıkları aşmaz mı? Seçmenin oyunu yok sayan, darbeyle buluşmaz mı?” diyerek tepki topladı.

Nurhayat Altaca Kayışoğlu

Darbe tehdidi yorumlarına sebep olan Kayışoğlu’na ilk tepki AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’dan geldi.

CHP grubundan Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun söylemiyle ilgili bir açıklama beklediklerini söyleyen Özkan, ifadelerin kabul edilir olmadığını söyledi.

Özkan, “Fiili yoldan veya doğrudan hiçbir milletvekilimizin bir darbe çığırtkanlığı içinde olmayacağını düşünüyoruz, milletvekilinden de(Nurhayat Altaca Kayışoğlu) bu konuda açıklama bekliyoruz. Kutsal Meclis çatısı altında yapılan yasal düzenlemelerle YSK, ister beğenelim ister beğenmeyelim bir karar verdi. Bu karardan sonra tevil yollu bir darbe çığırtkanlığı milli iradeye, yaptığımız yasama faaliyetine ve demokrasiye hakarettir.” açıklamalarında bulundu.

Exit mobile version