CHP’nin iletişimcisinden kampanya uyarısı

CHP

CHP

CHP’nin yerel seçim kampanyasını yürüten ekibin lideri Ateş İlyas Başsoy, İstanbul’da 23 Haziran’da yenilenecek seçimler öncesinde muhalefette abartılı bir şenlik havasının yükseldiğine dikkat çekti. Bu havanın sonlandırılmasını talep eden Başsoy, “Bu iş neşeli beyaz Türkler ‘event’i gibi görünürse yandık”diye konuştu.

Sosyal medya hesabında “Her şey çok zor olacak” başlıklı bir yazıya imza atan Başsoy, asıl amaçlarının Yüksek Seçim Kurulu kararının haksızlık olduğunu halka anlatmak olduğunu kaydetti.

Fakat moral yüklü mesajların haksızlığı unutturma riski olduğunu düşünen Başsoy, mesajında şunları söyledi:

“ONLAR OLSA 40 YILLIK MAĞDURİYET ÇIKARIRDI”

YSK aynı kararı onlar için verseydi; mesela ‘CB seçiminde hile var, tekrarlanacak’ deseydi, 40 yıllık mağduriyet çıkarırlardı… Kendileri için olunca camı çerçeveyi indirirler, ağıtlar yakarlar, yüz yıl sonra bile çocuklara ‘6 Mayıs’ı unutma’ derlerdi…

“BAYRAM HAVASINA DÖNMEDİ Mİ?”

Peki biz de ‘moral‘i biraz abartmıyor muyuz? Seçimin tekrarı adeta bayram havasına dönmedi mi? Adana’dan sonra bütün belediyelerin aynı ‘espri’yi yapması hoş belki… Evet dik de durmak gerek. Ama ortada korkunç bir haksızlık olduğunu unutmamak da gerek. Bu iş neşeli beyaz türkler ‘event’i gibi görünürse yandık. Bu ‘Gezi coşkusu’ bir yere kadar güzel, bir yerden sonra zorlayıcı.

“SADECE BAĞDAT CADDESİ HAKSIZLIĞA UĞRAMADI”

YSK sadece Bağdat Caddesi’ne değil, Alemdağ Caddesi’ne de haksızlık yapmadı mı? Ekrem İmamoğlu’na AKP seçmeni 1 milyon esnaf oy verdi. YSK’daki yedi kişi bu 1 milyon esnafa da hakaret etmedi mi?

“ŞENLİK HAVASINI BİTİRMEK GEREK”

Bu abartılı şenlik havasını daha da abartmadan bitirmek gerek. Şimdi çalışma ve kalp kazanma zamanı. Kendi yankı odamıza çekilip makara yarıştırma zamanı değil. Bu haksızlığı herkese çok iyi anlatmalıyız. Yüzde 50 diğer yüzde 50 ile buluşmalı, kaynaşmalı, dertleşmeli. Bu kent hepimizin.

“O DEĞİRMENE SU TAŞIMAYALIM”

Normal şartlarda İmamoğlu’nun yüzde 70 alması mümkün. AKP bu gücü kırmak için kim bilir neleri göze aldı, biz de yangına körükle gitmeyelim; bilmeden o değirmene su taşımayalım. (Yaptığımız muhalefet, muhalif olduğumuz şeyi güçlendiriyor mu, zayıflatıyor mu?) Bu soruyu sormayı hiç unutmayalım.

Her şey 23 Haziran’dan sonra güzel olacak ama emin olun o güne kadar her şey çok zor olacak.

Exit mobile version