Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sanatçı dalkavukluk yapmaz

cumhurbaşkanı erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Meydanı’nda düzenlenen “Geleneksel Beyoğlu İftarı”na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmasında “Anneler Günü”nü kutladı. Programda sahneye 82 yaşındaki Nadiret Hiçdönmez geldi. Erdoğan Hiçdönmez ile bir süre sohbet ederek elini öptü.

Programda Erdoğan’a Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve annesi Havva Yıldız, Erdoğan’ın annesinin yağlı boya tablosunu hediye etti. Tabloyu Şafak Tavkul’un resmettiği öğrenildi.

Öte yandan Yavuz Bingöl, Hasan Kaçan ve “Diriliş: Ertuğrul” ve “Payitaht: Abdülhamid” dizilerinde rol alan bazı oyuncular, sahneye çağırıldı. Erdoğan onlar ile de bir süre sohbet ederek fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada bir de konuşma yaptı. Erdoğan, doğup büyüdüğü Beyoğlu’nun gönlünde ayrı bir yer olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, İstanbul’un ve diğer 80 vilayetiyle ihtiyacının, darbe çığırtkanlığı yapmak değil, 15 Temmuz’da olduğu gibi olduğu gibi canı pahasına istiklal ve istikbale sahip çıkan millet olduğunu belirtti. Oy çalanların darbe tehdidinde bulunduğunu ifade eden Erdoğan, İstanbul halkının 23 Haziran’da gereken cevabı vereceğini söyledi.

“DAĞDAN TALİMAT GELİYOR”

Cumhurbaşkanı, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir videoda, Bese Hozat adlı terör örgütü üyesi kadının Ekrem İmamoğlu’na destek açıklamasında bulunulmasına da dikkat çekti.

Erdoğan şöyle konuştu: “Dağdan talimatlar geliyor. Terörist başlarının kimlerle beraber olunması gerektiğini isim vererek CHP’nin adayıyla beraber olmanız gerektiğini ta oradan söyleyenlerin kimler olduğunu herhalde televizyonlardan izliyorsunuz.”

Erdoğan önceki gün Belçika’da bir şehrinde de yerel seçim için yenileme kararı verildiğini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: “Bakalım Belçika’da bu karara karşı kampanyalar başlatılacak mı? Bu kararı veren yargı mensupları isim isim sayılıp tehdit edilecek, çete yaftası vurularak itibar suikastına maruz bırakılacak mı? Belçika Parlamentosu’nda bu sebepten darbe çığırtkanlığı yapan çıkacak mı? Ülkemizden başka hiçbir yerde böyle manzaralar göremezsiniz.”

Erdoğan aynı şekilde Avusturya’da 2 yıl aradan sonra cumhurbaşkanlığı seçiminin de tekrar edileceğini işaret ederek, “Ayağa kaltılar mı?” diye sordu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun tehditler salladığını ifade eden Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun Anayasa’nın 138. maddesini çiğnediğini kaydetti.

Erdoğan, “Sandıktan korkan siyasetçilerin olduğu tek yer bizim memleketimizdir. Halbuki bir yerde seçim yapılıyorsa, gerektiğinde yenileniyorsa orada demokrasi işliyor demektir.”

“AFRİN’E GİDEN SANATÇILAR”

Erdoğan sanatçıların tehdit edildiğini belirterek, Kılıçdaroğlu’nun, Afrin’deki askerleri ziyarete giden sanatçılara söylediği sözleri hatırlattı.

Erdoğan geçtiğimiz aylarda, sinema salonları ve sinema yapımcıları arasındaki problem ile ilgili kendisine gelen sinemacılara seslendi:

“Sinema dünyası ile ilgili olarak bize kadar, kimse bir yasal düzenleme yapmadığı halde, bu yasal düzenlemeyi yapıp, ondan sonra bir taraftan bize teşekküre geleceksin, arkadan da bunlarla beraber şakşakçılık yapacaksınız. Bunu ne ile ifade edeceğiz, ne ile izah edeceğiz? Sanatçı, sanatıyla konuşur, bu tür insanlara dalkavukluk yapmaz. Sanatıyla konuşan sanatçıları da biz baş göz ederiz, onlar için de elimizden gelen ne varsa onu yaparız.”

Exit mobile version