Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin Otomobili projesini görüştü

cumhurbaşkanı-623x423

cumhurbaşkanı-623x423

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz aylarda sosyal medyada yayınlanan etkinlikte yerli otomobil projesi olan “Türkiye’nin Otomobili” projesini yavaş ilerlediği için eleştirmişti.

Cumhurbaşkanı “Yerli otoda biraz gevşeme var, ya başlayacaksınız, ya başlayacaksınız. Bizi oyalamasınlar, gerekirse yabancı yatırımcılarla da görüşürüz.” demişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SUNUM YAPILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu tepkisinden sonra Yerli otomobil projesinin ortaklarından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu bugün sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Hisarcıklıoğlu, geçtiğimiz hafta konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunum yapıldığını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih Kacır ve Cumhurbaşkanı Özel kalem Müdürü Hasan Doğan katıldı.

Hisarcıklıoğlu, görüşmeden bir fotoğrafla birlikte şu ifadelere yer verdi:

“PROJEMİZ HIZLA İLERLİYOR”

“Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımız sayın Erdogan’a Türkiye’nin Otomobili projemizde gelinen son noktayı arz ettik. Cumhurbaşkanımızın destekleriyle projemiz tüm hızıyla ilerliyor, ülkemize verdiğimiz sözü tutma konusunda kararlıyız.”

Exit mobile version