Cumhuriyet gazetesi çalışanları yeniden Kandıra’da

Cumhuriyet gazetesi davasında 5 yılın altında hapis cezası alan ve mahkumiyet kararları onanan Musa Kart, Mustafa Kemal Güngör, Emre İper, Hakan Kara Bülent Utku, hapse girmek üzere Kocaeli Adliyesi’ne teslim oldular.

Cumhuriyet gazetesi davasında yargılanan ve 5 yılın altında hapis cezaları onanan gazeteci, yazar, çizer ve yöneticiler için İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne 8 gazeteci için infazın ertelenmesi talebiyle dilekçe sunulmuştu. Gazeteciler, adliyedeki sürecin tamamlanmasının ardından Kandıra Cezaevi’ne götürüldüler.

Dilekçe hakkındaki kararını veren İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi, infaz savcılığına kesinleşme kararını yolladı. Bunun üzerine Musa Kart, Mustafa Kemal Güngör, Emre İper, Hakan Kara ve Bülent Utku, hapse girmek üzere Kocaeli Adliyesi’ne teslim oldular.

TANRIKULU: YARGITAY SÜRECİ BEKLENMEDİ

Süreci takip etmek amacıyla Kocaeli Adliyesi’ne giden CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu; gazeteci, yazar, çizer ve yöneticilerin tekrar mahkum edildiği Cumhuriyet davasını şu sözlerle yorumladı:

“Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla açılmış bir davaydı. Şimdi de Yargıtay süreci beklenmeden infazlar gerçekleştiriliyor. Anayasa Mahkemesinden, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinden döneceğinden emin olabilirsiniz.”


NEDEN CEZALANDIRILDILAR?

Cezası kesinleşen isimlerden çizer Musa Kart, kararın onanmasına tepkisini “ETS’yi 3 günlük tatil için aramamız FETÖ ile irtibat sayıldı. Aylarca hapis yattık. Anlaşılan bu yeterli bulunmadı. ETS patronunun Kültür ve Turizm Bakanı olduğu bir dönemde 1 yıl 16 gün daha hapis yatacağız. Türkiye’de tatil o kadar da ucuz değilmiş!..” şeklindeki Tweet ile belirtmişti.

CEZAEVİNE GİRENLER NE KADAR SÜRE HAPİS YATACAK?

Bülent Utku: 1 yıl 7 ay 20 gün
Önder Çelik, Mustafa Kemal Güngör, Hakan Kara, Musa Kart, Güray Öz: 1 yıl 23 gün
Kadri Gürsel: 11 ay 27 gün (Tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurulduğu için cezaevinde kalmayacak)
Emre İper: 7 ay 14 gün

Exit mobile version