Demokratik Sol Partisi seçimden çekildi

Demokratik Sol Partisi (DSP), 23 Haziran 2019’da yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlığı seçimlerinden çekildi.

31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) başkanı olmuştu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yapılan itirazları değerlendirerek geçtiğimiz günlerde nihai kararını açıkladı. YSK’nın kararına göre, İstanbul, 23 Haziran 2019 pazar günü İBB için yeniden sandık başına gitmesine karar verildi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Muammer Aydın, YSK’nın ilk karar verdiği gün yaptığı açıklamada partisinin seçime girmeyebileceğini ifade etmişti.

DEMOKRATiK SOL SEÇİME GİRMEYECEK

Aydın; partilerinin, YSK eliyle hukuksuzluk yapıldığını ileri sürerek, durum karşısında sessiz kalmayacaklarını ifade etmişti. Partisinin üzerine düşen görevin gereğini yapacağını söylemişti.

DSP, İBB seçiminden çekiliyor

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bir görüşme gerçekleştirdi. Bugün de DSP’nin yeniden yapılacak olan İBB seçimlerine katılmayacağı açıklandı.

Öte yandan TKP ve 2 bağımsız aday da İmamoğlu lehine adaylıktan çekildiğini açıklamıştı. Saadet Partisi (SP) ise önce çekilme sinyali vermiş daha sonra ise katılım kararını açıklamıştı.

Saadet, DSP, TKP ve 2 bağımsız aday, adaylıktan çekiliyor

Exit mobile version