DHMİ medyada çıkan haberler için açıklama yaptı

DHMİ açıklama yaptı

DHMİ (Devlet Hava Meydanları İşletmesi) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada hava şartları sebebiyle İstanbul Havalimanı’nda 468 seferden 8 tanesinin, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ise 94 seferden 2 tanesinin başka havalimanlarına yönlendirildiği açıklandı.

GEREKEN ÖNLEMLER ALINDI

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, hava şartları sebebiyle söz konusu olayın yaşandığı belirtildi. 17 Mayıs’ta İstanbul’da bulunan havalimanlarına inmesi beklenen bazı uçakların başka illerde bulunan havalimanlarına yönlendirilme sebebiyle medyaya yansıyan haberlerden dolayı açıklama yapıldı.

Havacılığın en mühim ilkelerinden olan can, mal ve uçuş güvenliğinin sağlanması olduğu vurgulanan açıklamada bütün ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de olumsuz hava koşullarının olduğu zaman dilimlerinde bu koşulların sağlanması amacıyla gereken önlemlerin hızla alındığı belirtildi.

“HİÇBİR EMNİYETSİZLİK YAŞANMADI”

DHMİ tarafından söz konusu olayla ilgili yapılan açıklamada “Bu nedenle söz konusu CB bulutlarının oluştuğu tüm hava sahalarında hava trafiğinin bekletilmesi, kalkışların durdurulması ya da gerektiği durumlarda trafiklerin başka meydanlara yönlendirilmesi zorunluluk arz etmektedir. Söz konusu hava olayının yaşanacağı saatlerde sadece İstanbul Havalimanı’nda değil, tüm İstanbul hava sahasında uçuş can ve mal emniyetinin sağlanmasını teminen önlemler alınmıştır. Bu doğrultuda İstanbul Havalimanı’nda 468 seferden sadece 8’i, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ise 94 seferden sadece 2’si ‘divert’ edilerek başka havalimanlarına yönlendirilmiştir. Bu süreçte kuruluşumuz personelinin özverili çalışmaları sayesinde hiçbir emniyetsizlik yaşanmamıştır.” İfadelerine yer verildi.

Exit mobile version