Dışişleri’nden Yunanistan’a ‘DHKP-C davasında beraat’ tepkisi

dışişleri'nden-tepki

dışişleri'nden-tepki

Yunanistan’da 2017 Kasım’ında yakalanan DHKP-C ile ilişkili 9 kişinin “terör örgütü üyesi olmak” suçlarından yargılandığı Yunan mahkemesi beraat kararı verdi. Dışişleri’nden konuya tepki gösterildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, DHKP/C, PKK ve FETÖ gibi terör örgütleri açısından Yunanistan’ın güvenli bir sığınak haline geldiğini gözlemlediklerini aktardı. 

Aksoy, Yunanistan’da tutuklanan DHKP-C’lilerin beraat etmesiyle ilgili olarak sorulan soruya yazılı şekilde yanıt verdi.

DIŞiŞLERi’NDEN TEPKİ

Açıklamada, Yunanistan’ın bu örgütlere gösterdiği sempati, yardım ve hoşgörünün terörle mücadelede uluslararası taahhütlere aykırı olduğu ve kabul edilemez olduğu belirtildi.

DHKP-C’lilerin, Yunan polisince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişiminde bulunmak adına ciddi emarelerle 2017 yılında yakaladığı hatırlatıldı.

NEDEN YUNANİSTAN’DA YUVALANIYORLAR?

Haklarında Türkiye’de de yakalama kararı bulunması kapsamında iadesi talep edilen 9 DHKP/C’li için verilen beraat kararıyla, bu terör unsurlarının neden Yunanistan’ı tercih ettiklerinin açıklandığı ifade edildi.

Aksoy, ayrıca terör örgütü DHPK/C’nin, Avrupa Birliği’nin de (AB) terör örgütleri listesinde yer aldığını anımsattı.

Aksoy son olarak şu ifadeleri kullandı: “Dolayısıyla, Yunan mahkemesinin aldığı bu karar, Avrupa’da terörizmle mücadele çabalarını da açıkça sekteye uğratmıştır.”

Exit mobile version