Doktorlara askerlik muafiyeti geliyor

doktorlara askerlikte kolaylık

doktorlara askerlikte kolaylık

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni askerlik sisteminde hekimlerin askerlik görevlerinden muafiyet kazanabileceğine ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Koca, Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca belirlenecek yerlerde devlet hizmeti yükümlülüğünü yerine getirecek olan hekimlerin askerlik görevini yapmış sayılacağını açıkladı.

BELİRLİ YERLERDE GÖREV YAPAN HEKİMLERE

TBMM Milli Savunma Komisyonundan; hekimlerin, devlet hizmeti yükümlülüklerini iki bakanlık tarafından belirlenen yerlerde yapmaları durumunda askerlik görevini yapmış kabul edileceğine ilişkin kanun teklifi geçti.

Koca, kanun teklifinin yasalaşmasıyla hekimler için yeni bir dönem başlayacağını söyleyerek hekimlerin yeni askerlik sisteminden nasıl faydalanacağına dair bilgiler verdi.

TEMEL EĞİTİM ALACAKLAR

Koca; Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa belirleyeceği yerlerde devlet hizmeti yükümlülüğünü gerçekleştirmek isteyen hekimlerin ilk olarak yedek subay aday adayı olarak temel eğitim alacağını aktardı.

Temel eğitimini alan hekimlerin görevlerini yapmak üzere Sağlık Bakanlığı emrine verileceğini belirten Koca, görev yerlerinde devlet hizmeti yükümlülüğünü tamamlayacağını açıkladı.

ASTEĞMEN RÜTBESİYLE TERHİS OLACAKLAR

Koca görevini tamamlayan hekimlerin, asteğmen rütbesiyle terhis edilerek askerlik görevlerini tamamlamış sayılacakları müjdesini verdi. Bakan Koca, kanuna tabi olarak çalışmaya uygun yerlerin, her celp ve atama döneminde Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlıklarınca birlikte tespit edileceğini aktardı.

Koca, ayrıca her iki bakanlığa uygulamanın usul ve esasların belirlenmesi için ortak mevzuat hazırlama yetkisi de verileceğini bildirdi.

Exit mobile version