Ekrem İmamoğlu: Gerekçeli değil gerekçesiz karar

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Haber Global’de açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İBB seçiminin iptal edilerek yenilenmesi kararına ilişkin dün açıkladığı gerekçeli kararı hakkında değerlendirme yaptı.

“NİYE FARAZİ KONUŞUYORSUNUZ?”

İmamoğlu, seçimde yapılan usulsüzlüklere ilişkin kullanılan “Sonuca tesir etti” ifadelerine de tepki gösterdi. İmamoğlu, rakibin kaç oy aldığı, kendilerinin kaç oy aldığı ile ilgili kendilerine istatistik verilmediğini söyleyerek farazi konuşulduğunu iddia etti.

Gerekçeli karar için gerekçesiz karar diyen İmamoğlu, insanların adalete olan duygularını yok edildiğini savunarak özür dilenmesini istedi.

YSK’ya YSK’daki demokrasiyi katleden insanlar şeklind hitap eden İmamoğlu, kamu görevlisi olmayan 700 küsur sandık, sayım döküm cetveli olmayan 184 sandık ve mükerrerler için toplamda “Ben 800 küsur sandık diyorum.” dedi.

İmamoğlu bu sandıklarda sonuca tesir eden ne kadar oy olduğunun açıklanması gerektiğini savundu. İmamoğlu, o sandıklarda kendisinin kaç oy aldığını sordu, “Belki de sayın Yıldırım önde çıkmış.” şeklinde konuştu.

“GEREKÇELİ KARAR YOK HÜKMÜNDEDİR”

CHP adayı, YSK’da seçimin iptal ve tekrarına kabul oyu veren 7 hakime “kullanabilecekleri ve şaibe üretebilecekleri” durum vermemek için çalıştıklarını aktardı.

Gerekçeli karar için “6 Mayıs’taki facia kadar önemlidir.” diyen İmamoğlu, o derecede de yok hükmünde ve önemsiz olduğunu söyledi.

Türkiye’nin önüne sıkıntı konulduğunu belirten İmamoğlu, emaneti geri alacaklarını, 16 milyon insanın emanetinin gasp edildiğini söylediklerini belirtti.

AK Partili, MHP’li müşahitler için partilerinin kendilerini yok saydığını, güvenmediğini ve şaibe altında bıraktığını söyleyen İmamoğlu, “Dağ fare doğurdu” ifadelerini kullandı.

“SIFIR GEREKÇE”

İmamoğlu, 250 sayfalık gerekçenin kendisini için hiçbir anlamı olmadığını aktardı. Gerekçeli kararın tam bir gerekçesiz karar olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Sıfır gerekçe” dedi.

İmamoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hiçbir şey anlatamazlar. Keşke anlatabilecek bir şeyleri olsa. En azından seçimlerin meşruluğu sıkıntıya düşmüş olmaz. Hukuk adına ucundan doğru bir karar verildi diyebilsem. Ben de sürece saygı duyabilsem. Seçimi biz yapmadık ama seçimin kaderine, sürecine gölge düştü, yenileniyor. Demokrasinin geleceği adına mutlu olurduk. Ne anlatacaklar Allah aşkına.”

İmamoğlu’na önceki akşam katıldığı Ahmet Hakan programı da soruldu.

İmamoğlu, şahsi bir sorunu olmadığını belirttiği Ahmet Hakan’ı bir belediye başkanını savunma durumuna geçmekle suçladı.

“SÖZÜMÜ BİTİRMEME İZİN VERİLEBİLİRDİ”

Tek tartışma konularının bu olduğunu aktaran İmamoğlu, elinde pano olduğunu ve anlatım yaptığı sırada “Süreniz doldu” denildiğini hatırlattı.

Programın yönetiminde kararı kimin verdiğini soran İmamoğlu, rejinin aranarak programa müdahale edildiğini ileri sürdü. İmamoğlu, en azından sözünün bitirilmesine izin verilebileceğini söyledi. Programın tekrarının da yayınlanmadığını belirtti.

Exit mobile version