Tüm Türkiye bugün CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu ve AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım’ın ortak yayında buluşmasına kilitlendi.
Neredeyse tüm kanallardan canlı yayınlanan programda Ekrem İmamoğlu’nun Ordu Valisi’ne hakaret iddiaları da soruldu.
EKREM iMAMOĞLU’NA VALİ’YE HAKARET İDDİASI SORULDU
Programın sunucusu İsmail Küçükkaya, Ekrem İmamoğlu’na “Trabzon’da yoğun katılımla miting yaptınız, sonra da Ordu’da yaşanan olayı açıklamanızı isterim?” sorusunu yöneltti.
Ekrem İmamoğlu hakaret etmediğini ifade ederken “Basitleşmiştir demek hakaretse hakarettir.” açıklamasında bulundu.
Ekrem İmamoğlu’nun konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:
“BENİM VIP DERDİM YOK”
“Bence bir tuzakla sona erdirilmek istenmiştir. Benim tavırlarım net nasıl sükunete çağırdığım belli, benim VIP derdim yok. Ben başka kapıları kullandım. Dolayısıyla benim öyle bir sıkıntım yok.
VIP süreçlerinin çok daha netleşmesi gerekir. Çünkü geçenlerin haddi hesabı yok. Dolayısıyla ben Trabzon’da beni şuradan gönderin böyle bir kavramım yok.
“BASİTLEŞMİŞTİR DEMEK HAKARETSE…”
“Ben nereden çıkacağımı organize ediyorlar, ben orada söylediğimi anlattım. Ben ne söylediğimi biliyorum. Sayın genel başkanına ne söylediğimi de biliyorum. Vali beyin de ne söylediğini biliyorum. İstanbullunun sorusu değil. Hakaret etmedim, basitleşmiştir demek hakaretse hakarettir.
Bu süreç nettir, yasal süreç nettir. Bizim de başka duyumlarımız var. Hakaretleri vardır, valinin hakareti vardır. Oraya gidişimizde hiç kimseyi başka kelimeler rahatsız etmedi. Bize Pontus, Yunan dediler bu kimseyi rahatsız etmedi, bunu merak ediyorum.”