Ekrem İmamoğlu yeniden sanatçılara seslendi

ekrem imamoğlu

ekrem imamoğlu

YSK’nın 31 Mart seçimleriyle ilgili İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi kararının ardından mazbatası iptal edilen Ekrem İmamoğlu sanatçılara seslenmişti.

“Sanatçılar konuşacak” diyen İmamoğlu’na sanatçılar #HerŞeyÇokGüzelOlacak mantion’u ile destek vermişti.

Bu mantion ile paylaşım yapan onlarca sanatçının listesini çıkaran Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi ise “kayıt” ifadesiyle sosyal medya hesabından paylaşmış ve tepki çekmişti.

Yaşananların ardından İmamoğlu yeniden kameranın karşısına geçti ve sanatçılara yeniden seslendi.

“Özgür olmaya devam edin.‘#HerŞeyÇokGüzelOlacak’ demeye cesurca paylaşmaya devam edin” diyen İmamoğlu, “Haddini bilmesi gereken siyasilerdir, bizleriz;  sanatçılar, akademisyenler, iş insanları değil” dedi.

EKREM iMAMOĞLU :KONUŞUN LÜTFEN

Ekrem İmamoğlu videodaki konuşmasında şunları söyledi:

“Susmamak, konuşmak, fikrini özgürce söyleyebilmek demokrasinin en ana ilkelerinden birisi. Hele hele sanatçılar, akademisyenler yazarlar çizerler. Siyasetçiler had bildiremez, böyle bir şey yok. Şiirler yazsın şairler, türküler şarkılar bestelesin tüm besteciler. O güzel ses sanatçıları bunları dile getirsinler. Yazarlar makale yazsınlar, bizleri eleştirsinler. Topluma yön versinler, geleceği göstersinler. Bundan daha güzel ne olabilir ki? Siyasiler bundan memnun olmalı. Aksi takdirde siyasiler köşeye sıkışır. Özgürlük nefes gibidir. Özgür olmaya devam edin. Bunu da paylaşın. Bence aklınıza gelen tüm güzel duyguları, kucaklaşmayı, demokrasiyi,‘#HerŞeyÇokGüzelOlacak’  demeye, cesurca paylaşmaya devam edin. Ve Türkiye’nin geleceği için konuşun lütfen.”

Exit mobile version