Ekrem İmamoğlu’ndan mazbata sonrası ilk açıklama

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Ekrem İmamoğlu’nun İl Seçim Kurulundan mazbatasını aldığını ilan etti.

İmamoğlu’nun ilk açıklaması, “Teşekkürler İstanbul” şeklinde oldu.

Ekrem İmamoğlu

Ak Parti ve MHP’nin Büyükçekmece’deki usulsüzlük iddialarını gündeme getirerek iptalini istedikleri İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığıyla ilgili tartışmalara Yüksek Seçim Kurulu nokta koydu. YSK 31 Mart seçimlerini CHP’li Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun kazandığını resmen açıkladı. YSK’nın kararları kesin ve yargıya kapalı olduğundan İmamoğlu İstanbul’un yeni Belediye Başkanı oldu.

Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldığı sırada beraberindeki CHP’liler adliye salonunu hıncahınç doldurdu.

İSTANBUL’DA OYLARIN SAYIMI BİTTİ

Tüm ilçelerdeki 300 binden fazla geçersiz oyun yeniden sayılması sonrası YSK son olarak değişik ilçelerdeki 57 sandıkta oyların yeniden sayılmasına karar vermişti. Bu sayımda da değişiklik olmadı. Ekrem İmamoğlu’nun oyları 13 arttı. Ak Partili Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’la arasındaki oy farkı 13 bin 729 olarak tescillendi. Sıra Ekrem İmamoğlu’na başkanlık mazbatasının verilmesine geldi.

ERDOĞAN: SAMİMİ OLUNSA İPTALE GÖTÜRÜR

İstanbul seçimlerinin yenilenmesiyle ilgili tartışmayı Ak Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak başlattı. Seçim gecesi 3 bin farkla İstanbul’u kazandıklarını ilan eden Şenocak, Ekrem İmamoğlu’nun öne geçmesinden sonra hile iddialarını gündeme getirdi. Aynı gece Ak Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım da ‘Kazandık’ açıklaması yaptı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’13-14 bin farkla seçimi kazandım havasına kimsenin girmeye hakkı yok’ dedi. Rusya dönüşünde ‘YSK açıklasın öpüp başımıza koyarız ama samimi olunsa iptale götürür’ diye konuştu.

BAHÇELİ VE SOYLU DA SEÇİM İSTEMİŞTİ

Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli de tartışmaya katıldı. ’60 gün sonra yeni bir seçim düşünülebilir’ diyen Bahçeli, Erdoğan’a tam destek verdi. Son olarak seçimden sonra 8 gün ortada görünmeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaptı. ‘Sayın Bahçeli’ye katılıyorum’ diyen Soylu seçimin tekrarlanmasının tartışmaları ortadan kaldıracağını savundu. Soylu o kadar iddialı konuştu ki Türkiye tarihinde böyle şaibeli seçim görülmediğini anlattı.

KILIÇDAROĞLU: YA DEMOKRASİ YA KAOS

Millet İttifakı’nın büyük ortağı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise seçimlerin yenilenmesi isteğine çok sert tepki gösterdi. YSK üyelerini yasa ve yönetmeliklere uygun hareket etmeye çağıran Kılıçdaroğlu ‘Ya demokrasi ya kaos’ dedi. Seçimlerin yenilenmesine yönelik hiçbir geçerli neden bulunmadığını söyledi. İYİ Parti lideri Akşener de bunun demokrasi için kara bir leke olacağını söyledi.

Exit mobile version