Erdoğan Yeni Zelanda’yı hatırlattı, idam eleştirisi yaptı

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart seçim mitinglerini Zonguldak’ta sürdürdü. Kendisine mektup yazıp Ereğli’ye davet eden Şevval’i kürsüye çağırdı. Minik Şevval sahnede Erdoğan’a sarılarak ağladı. Erdoğan ‘Mektubuna cevap veremedim ama bak bizzat geldim’ dedi. CHP’nin kuruluş aşamasında demir çelik fabrikasına karşı çıktığını söyledi. ‘Ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti olan muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaya kararlıyız’ diye konuştu.

CHP GİTTİ, BÖLÜCÜ ÖRGÜT EMRİNDEKİ PARTİYLE İTTİFAK KURDU

Erdoğan şöyle konuştu: CHP etrafına bazı partileri toplayarak ittifak kurdu. Ama millete söylemeye cesaret edemiyor. CHP gitti ülkemizin ve milletimizin sırtına hançer saplamak için terör örgütünün emrindeki partiyle ittifak kurdu. Adı iye ama kendisi karışık parti de bu ittifaka girmeyi kabul etti. Kardeşlerim oylarımızı böldürmeyelim. Bu sandıklardan çok daha güçlü çıkalım. 31 Mart bir beka meselesidir. Bu kardeşiniz 4.5 yıl daha, ölüm olmazsa görevde mi? Yeni sistemde benim buradaki elim ayağım her şeyim Erol Şahin’dir. Çünkü partimin genel başkanıyım. Aynı zamanda partimin buradaki belediye başkanı Erol Şahin olacak, bizler de bu millete hizmetkar olmaya geldiğimizi hep söyledik.

İSTİSMAR EDİLMELERİNE RIZA GÖSTERMEYECEKLERDİR

Bölücü örgütün emrindeki parti bunları sıkmaya başlayınca bunlar da kendi tabanlarını sıkıyor. Bu bukalemun siyesetinin sonu gelir. CHP’ye, İYİ Parti’ye, adından başka Saadet’i kalmamış olan partiye oy veren kardeşlerimizin istismar edilmelerine rıza göstermeyeceklerini umuyorum. Milletim bu oyunu sandıkta bozmaya hazır mı?

BU ADAMIN PEŞİNDEN DAHA NE KADAR GİDECEKSİNİZ?

Yeni Zelanda’daki katilin silaha yazdığı isimlere dikkat ettiniz değil mi? (Katliamın videosu izlettiriliyor) Bay Kemal ‘İslam dünyasından kaynaklanan terör’ diyor. Bu ırkçı senatörden senin ne farkın var Bay Kemal. Allah aşkına soruyorum. CHP’ye gönül veren kardeşlerim bu adamın peşinden daha ne kadar gideceksiniz? 31 Mart, bu adamların kullandığı ifadeler nedeniyle beka meselesidir. ‘YPG ile sorunumuz yok’ diyor? Kim diyor? Bay Kemal. 50 tane ibadette olan kardeşimizi kalleşçe, adice, alçakça öldürdün. Sen kimsin lan adi. Bunun hesabını Yeni Zelanda sormazsa biz sormasını biliriz. Efendim bizim yasalarımızda 15 yıldan fazla mahkumiyet yokmuş. Ya bu insan hayatı, insan canı ne kadar ucuz. Yeni yasal düzenleme yap. Bu tür katillere hayat hakkı tanıma. Biz bir yanlış yaptık, idamı kaldırdı. Niye? Zira 15 Temmuz gecesi 251 vatandaşımızı şehit edenlerin ağırlaştırılmış da olsa müebbet de olsa cezaevinde onları beslemek bile bana ağır geliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=hBoxyQIcexE

İDAM CEZASI MECLİS’TEN GEÇERSE BEN DE ONAYLARIM

Bizim parlamentomuz bununla ilgili bir karar verirse ben bunu onaylarım. Yeni Zelanda yönetimiyle bunu sürekli tartışırım. Zira bu iş bu kadar ucuz değil. Gereğinin yapılması gerek. Çanakkale’de 16 bin 500 km’den çıkıp geldiniz. Ya sizin orada ne işiniz vardı? Ama Çanakkale bunlara zindan oldu. Şimdi her yıl ziyarete geliyorlar. Biz Gazi’nin ifade ettiği gibi ‘Evlatlarınız bizim evlatlarımızla koyun koyuna’ diyerek onları teselli ediyoruz. Ama hala bunlar kan kusuyor, kin kusuyor. Buraya niye geldin? Bizim sizinle bir alıp veremedğimiz yoktu. Tek sebep. Biz Müslümanız, onlar Hıristiyan. 

Exit mobile version