Esenyurt caddede oluşan çatlakla tedirgin oldu

esenyurt

esenyurt

Esenyurt Güzelyurt Mahallesi’nde, bir binada ve binanın bulunduğu caddede çatlak oluştu. Tedbir amaçlı bölgedeki 25 apartman boşaltıldı.

25 BİNA BOŞALTILDI

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, boşaltılan binaların çoğunun somut risk olduğu için değil, tedbir amaçlı boşaltıldığını bildirdi. “Evlere girmek çok büyük bir risk teşkil etmese de valilik emniyet gereği bu kararı aldı” dedi.

ESENYURT BELEDİYE BAŞKANI: İNŞAAT SAHASINDA ÖNEMSİZ BİR KAYMA VAR

Cadde ve sokaklarda çatlak, bazı binaların kenarında ayrışma olduğunu belirten Bozkurt, zemin altı boşlukların ya da iki sokak aşağıdaki inşaatın sebep olmuş olabileceğini belirtti. İnşaat sahasında az miktarda kayma olduğunu, ancak bu kaymanın önemsiz olduğunu ve yastıklama mantığıyla toprakla doldurulacağını aktardı.

KAYMAYA RASTLANMADI

Binalarda ve yollarda ölçüm yaptıklarını, önceki ölçümlere göre kayma olduğunu, ancak şuanda yarım saatte bir yapılan ölçümler arasında fark gözlemlenmediğini belirtti. Binalarla ilgili kararın bugün verileceği belirtildi.

VATANDAŞLAR GECEYİ PANSİYONDA GEÇİRDİ

Vatandaşlar dün geceyi evlerinin dışında geçirdi. Bir süre kriz masası oluşturulan okullarda bekleyen vatandaşlar, daha sonra pansiyonlara yerleştirildi.

Exit mobile version