Esenyurt’ta riskli binaların sakinleri geçici olarak evlerine dönüyor

Esenyurt'ta vatandaşlar evine dönüyor

Esenyurt'ta vatandaşlar evine dönüyor

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, yolda oluşan çatlak nedeniyle boşaltılan 25 binanın sakinlerine, bu akşama kadar evlerini kullanabileceklerini açıkladı. Son duruma göre akşam saatlerinde yeniden bilgilendirme yapılacağını belirtti.

ÜNİVERSİTELERDEN GELEN HEYETLE SON KARAR VERİLECEK

Belediyenin bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Bozkurt, akşam saatlerine kadar bina sakinlerinin evlerinde kalabileceğini söyledi. Üniversitelerden heyet geldiğini, heyetin incelemesi sonucu nihai kararın verileceğini aktardı. İnşaat alanında yapılan kazının yoldaki çökmeye sebep olabileceğini, bunların devam etmemesi adına bölgede çalışmaların yapıldığını aktardı.

İNŞAAT KAZILARIYLA BİRLİKTE BÖLGEDE ÇÖKMELER BAŞLADI

Gazetecilerin inşaat konusundaki sorularına cevap veren Bozkurt, bölgede ne olduğunun tam anlamıyla tespit edilemediğini, inşaata 2017 yılında ruhsat verildiğini, firmanın 6 ay önce kazılara başladığını, bu sırada ufak kaymalar yaşandığını belirtti. Kaymaların kum zeminden kaynaklandığının tahmin edildiğini belirtti.

VATANDAŞLAR AKŞAMA KADAR EVLERİNDE KALABİLECEK

Vatandaşların akşam saatlerine kadar evlerinde durabilecekleri, akşam evde kalıp kalmayacaklarının da son durum değerlendirmesiyle bildirileceğini aktardı. Vatandaşların hırsızlık durumu olmaması için polis kontrolünde evlerine girdiği bildirildi.

ESENYURT’TA YOLDA VE BAZI BİNALARDA ÇÖKME VE ÇATLAK OLUŞTU

Exit mobile version