EYT’liler Yenikapı’da bir araya geldi

eytliler-22-623x423

EYT’liler (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin çağrısıyla bugün Yenikapı’da toplandı.

İstanbul CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da mitinge katılanlar arasındaydı.

eyt'liler

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Emeklilik yük değil bir haktır. Sizin mücadeleniz, emeğimize ve geleceğimize sahip çıkma mücadelesidir.” dedi.

YÜZ BİNLERCE KİŞİ MAĞDUR

Emekli olmak için gereken prim sayısını doldurmalarına rağmen yaşları gelmediği için emekli olamayan yüz binlerce kişi yıllardır sosyal medya üzerinden örgütleniyor. 

EYT’liler ne istiyor? Serpil Şahin Sadece Haber’e konuştu -HABERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

EYT GÜNDEMİMİZDE YOK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 22 Şubat’ta katıldığı Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet-İş) genel kurulunda EYT’liler ile ilgili haklarının verilmesini isteyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye, “Bu konu gündemimizde yok” cevabını vermişti.

ERDOĞAN: SİSTEMİMİZİ ÇÖKERTİRİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT konusuna mesafeli olduğu bilinen bir gerçek. Öyle ki geçtiğimiz günlerde katıldığı bir iftarda EYT’lilere ilişkin şunları söylemişti:

Muhalefet bu konuyu sürekli gündemde tutsa da bizim gündemimizde yok. Aksi halde sistemimizi çökertiriz. Biz seçim alacağız diye, popülist politika yapmayacağız. Dünyanın süper ülkesi değiliz. Seçimi alacağız diye millete olmadık sözler veremeyiz. Ama ileride uygun bir zemin bulunursa, böyle kamuoyunda tartışıldığı şekliyle değil de sosyal güvenlikteki dengeleri bozmayacak şekilde bir çalışma yapılabilir.

Exit mobile version