FETÖ mensuplarının darbeye hazırlık planları ortaya çıktı

FETÖ mensuplarının, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi, İstanbul ve Ankara’ya ek olarak Edirne, Isparta, Denizli, Malatya ve İzmir’de de darbeye hazırlık toplantıları yaptığı ortaya çıktı.

ÖRGÜT MENSUPLARI BİRLİKLERİNDE TOPLANTI DÜZENLEDİ

Elebaşı Fetullah Gülen’in verdiği darbe talimatını, sivil imamlar aracılığıyla alan terör örgütü mensubu askerlerin her biri, kendi birliğinde hazırlığa başladı. Bu amaçla toplantı düzenleyen terör örgütü mensuplarından tuğgeneral Hidayet Arı, sözde atama listesinde Edirne Sıkıyönetim Komutanı olarak atandı. 14 Temmuz’da Kırklareli’nde binbaşı Mehmet Murat Çelebioğlu ve firari albay Uzay Şahin ile bir araya geldi.

“TOPLANTI DARBE İÇİN DEĞİLDİ, PROJE ALDIM” DEDİ

Darbenin detaylarının konuşulduğu toplantının ardından Edirne’ye giden Arı, görev dağılımını 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Bekir Koçak’a aktararak gece 03.00’te harekete geçileceğini duyurdu. Ancak planların erkene alındığını öğrenince karargaha giderek faaliyetlere başladı. Olayların ardından mahkemede kendini savunan Arı, toplantının darbe girişimi amacıyla yapılmadığını, firari sanık Uzay Şahin’le proje alışverişinde bulunduklarını iddia etti. Ancak Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesindeki tespitler onu yalanladı.

YILLIK İZİNDEN DÖNDÜ, DARBE PLANLARINA BAŞLADI

Sözde Denizli Sıkıyönetim Komutanı olarak atanan eski tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır da darbe girişiminde aktif rol oynadı. 12 Temmuz’da yıllık izinden dönen Özbakır, günün akşamında karargahta toplantıya katıldı. Darbe planını ve görev dağılımını yapan Özbakır, daha sonra çevre illerde toplantılara katıldı.

FETÖ

KOMANDOLAR ANKARA’YA GÖTÜRÜLECEKTİ

13 Temmuz’da resmi aracına sivil plaka taktıran Özbakır, 14 ve 15 Temmuz’da tatbikat yapılmasını talep etti. İhanet girişiminin başlangıcında, Kayseri’den kalkan askeri kargo uçağının Ankara’ya uçması planlandı. Pist kapatılınca komandoları alamadan uçak geri döndü.

BİR SEYAHAT FİRMASINDAN ARAÇ TEMİN ETMEK İSTEDİ

Isparta’da konuşlanan eğitim merkez komutanlığı ve dağ komando okulu da önemli merkezlerden biriydi. Burada eski Kurmay Başkanı Devran Çetinkaya dahil 27 sanık hakkında iddianame hazırlandı. Çetinkaya, odasının kapısını kilitleyerek burada saatlerce darbe planı üzerine çalıştı. Harbiyelilerin eğitim yürüyüşünü güvenlik gerekçesini göstererek iptal ettirdi. Eğirdir’de bulunan bir seyahat firmasından bulabileceği kadar çok sayıda araç temin etmesini istedi. 15 Temmuz akşamına kadar çalışmasını tamamlayan Çetinkaya, yüzlerce komandoyu Ankara’ya ulaştırmayı hedefledi.

TANKLARLA İZMİR’İ KUŞATMAYI PLANLADI

Manisa ve İzmir’de sıkıyönetim komutanı olan Memduh Hakbilen de hazırlıkta bulunan isimlerdendi. Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinde bulunan Hakbilen, birliklerin hazırlanması talimatını vererek İzmir’deki kritik kamu kurumlarının işgal edilerek şehirdeki kontrolün sağlanması için zırhlı araçların intikal için hazırlanmasını istedi.

MAHREM İMAM İTİRAFTA BULUNDU

FETÖ soruşturması kapsamında Malatya’da yargılanan ve itirafta bulunan mahrem imam Y.D. ise, darbe girişiminin tarihi yaklaştıkça askerlerle daha az görüştüğünü, örgütsel faaliyetlerde azalma olduğunu, öğrencilerin neden gelmediğini sorması üzerine işlerin yoğun olduğu cevabını aldığını aktardı. ByLock’un takip edildiğini öğrendikten sonra cihazlardan sildiklerini de itiraf etti. Bütün bu çalışmaların darbeye hazırlık olduğunu ifade etti.

Exit mobile version