Fransa kraliçesi Marie Antoinette 1793’te giyotine idama götürülürken celladın ayağına bastıktan sonra hangisini söylemiş ve bu son sözü olmuştur?

Fransa kraliçesi Marie Antoinette 1793'te giyotine idama götürülürken celladın ayağına bastıktan sonra hangisini söylemiş ve bu son sözü olmuştur?

Kim Milyoner Olmak İster 30 bin lira değerinde 8. soru. fransa kraliçesi marie antoinette 1793’te giyotine idama götürülürken celladın ayağına bastıktan sonra hangisini söylemiş ve bu son sözü olmuştur? Son derece başarılı bir performans sergileyen Çiçek Karabilgin Marie Antoinnette sorusunda çift joker kullandı. Telefon jokeri soruya yanıt veremedi. İşte detaylar…

30 bin liralık soru ve cevabı: Fransa kraliçesi Marie Antoinette 1793’te giyotine idama götürülürken celladın ayağına bastıktan sonra hangisini söylemiş ve bu son sözü olmuştur?

A. Lütfen biraz dikkat eder misiniz?
B. Kim bu kaba adam?
C. Affedersiniz beyfendi, isteyerek yapmadım
D. İntikamınızı nazikçe alınız

Çiçek Hanım önce D seçeneği dedi doğru çıkmadı ardından C seçeneği dedi ve doğru çıktı.

7 bin 500 lira değerinde 6. soru. Türkiye’nin yüz ölçümü en büyük ilinin merkeziden yola çıkıp en küçük ilin merkezine varmış bir aracın başlangıç ve bitiş noktası hangi iki coğrafi bölgededir?

A. Doğu anadolu Karadeniz

B. Doğu anadolu ege

C. İç anadolu marmara

D. iç anadolu güneydoğu anadolu

Doğru yanıt C şıkkı yani iç anadolu marmara.

Hangisi 24’ün 5’e bölümünden kalan sayıyla 37’nin 4’e bölümünden kalan sayının toplamına eşittir?

A. 2’nin küpü

B. 3’ün karesi

C. 12’nin yarısı

D. 20’nin çeyreği

Doğru yanıt D şıkkı

Çiçek Karabilgin kimdir?

Evli ve bir çocuk annesi olan 45 yaşındaki Çiçek Karabilgin, aslen Zonguldaklı ve yarışmaya İzmir’den katılıyor. Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü mezunu olan Çiçek Hanım, bir ilaç firmasında tıbbi tanıtım sorumlusu olarak çalışma hayatına devam ediyor ve yarışmada ödül kazanması durumunda, bu parayla karavan tatili yapmak istiyor.

Bu yarışmacıdan daha önce yarışan isim İtalyan Antonio Razzano’ydu. 7 bin 500 lira kazanarak yarışmadan ayrılmıştı. İşte onun cevaplayamadığı soru ve cevabı.

Milyoner 7. soru ve cevabı. Ay’a ilk ayak basılan yıl doğan biri bugün kaç yaşındadır? Kim Milyoner Olmak İster yarışma sorusu.

Ay’a ilk ayak basılan yıl doğan biri bugün kaç yaşındadır?

A. 42

B. 52

C. 62

D. 72

Doğru yanıt 52 olacaktı. Yani B şıkkı.

Teknesiyle karayip denizinde ilerlemekte olan biri o sırada hangi ülkenin kara sularında bulunuyor olamaz? İtalyan yarışmacı Antonio Razzano Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında harika bir performans sergiledi.

Teknesiyle karayip denizinde ilerlemekte olan biri o sırada hangi ülkenin kara sularında bulunuyor olamaz?

A. Venezuela

B. Kolombiya

C. Arjantin

D. Panama

Doğru yanıt C seçeneği yani Arjantin.

Hangisi Japonya’ya özgü çizgi roman türlerine verilen addır?

A. Kabuki

B. Manga

C. Origami

D. Manga

Doğru yanıt D şıkkı. Yani manga.

Milyoner yarışmacısı Antonio Razzano kimdir?

Üç yıl önce âşık olduğu için Türkiye’de yaşama kararı alan Antonio Razzano, 29 yaşında ve İtalyan vatandaşı. Napoli Federico II Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olan, şu anda özel bir şirkette satış müdürü olarak çalışan ve iki hafta sonra Türkiye’de evlenecek olan Antonio Bey, yarışmada ödül kazanması durumunda, bu parayla Napoli ve Adana lezzetlerini sunabileceği bir restoran açmak istiyor.

Exit mobile version