FSM Köprüsü’nde çalışma başladı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet (FSM) köprülerinde bakım ve onarım çalışmaları gece saatlerinde başlatıldı. 

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), boğaz geçişlerini sağlamada büyük öneme sahip köprülerin güvenli, konforlu ve uzun süreli hizmet sağlayabilmesi için “15 Temmuz Şehitler Köprüsü Ana Halat Semer Bölgesi Geçiş Takviyesi ve FSM Köprüsü Ankrajlarının Su Drenajı Yapım İşi” için FSM Köprüsü’nde bazı şeritler trafiğe kapandı. Şerit sayısındaki düşüş nedeniyle trafikte yoğunluk başladı.

Eski asfaltı kaldırılacak olan FSM Köprüsü’nde, çelik tabliye yüzeyi kumlanarak tabliye izolasyonu yapılacak, yeni asfalt tabakalarının serilmesiyle köprü tabliyesinin her iki ucundaki mevcut genleşme derzlerinin onarımları sağlanacak.

2’ŞER ŞERİT KAPATILDI

 Köprüde 4 gidiş, 4 geliş olarak sağlanan ulaşım 2 gidiş, 2 geliş olarak sağlanacak.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden daha önce yapılan açıklamada; çalışmanın, İstanbulluları en az şekilde etkilemesi için 24 saat boyunca 3 vardiya esasına göre 2 etapta tamamlanacak. Çalışmanın bitiş tarihi 17 Ağustos olarak planlandı.

Gerekli önlemlerin alınacağı çalışmalar sırasında sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uymaları büyük önem taşıyor.

Exit mobile version