Gebze’de yaşlı kadınlara orantısız müdahaleye soruşturma

gebze'de orantısız güç

Kocaeli Valiliği, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Gebze M Tipi Kadın Kapalı Cezaevi önünde açlık grevinde olan çocukları için nöbet tutan annelere sert müdahalede bulunan polislere soruşturma açıldığını açıkladı.

Gebze’de yaşlı kadınlara orantısız polis müdahalesi

Valilikten yapılan açıklamada, tutuklu ve hükümlü yakınlarının iteklenerek uzaklaştırılmasına ilişkin görüntülerin sosyal medyada ve haber mecralarında yayınlanmasının ardından yapılan açıklamada Kandıra’da bulunan T ve F Tipi Ceza İnfaz Kurumları ve Gebze’de bulunan Gebze Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda FETÖ/PDY, PKK, DAEŞ ve DHKP-C terör örgütü mensuplarının bulunduğu belirtildi.

Bu bölgelerde stant açma, toplantı ve gösteri yürüyüşü veya basın açıklaması adıyla provokatif eylemler yapılabileceğine yönelik ciddi istihbaratlar alındığı ifade edildi.

EKİMDEN BERİ YASAK

Kandıra T ve F Tipi Ceza İnfaz Kurumları merkez kabul edilerek 5 km yarıçapındaki alanda ve Gebze Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun bulunduğu alan merkez kabul edilerek 1 km yarıçapındaki alanda 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17 ve 22. maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesine istinaden her türlü “Açık ve kapalı toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma, el ilanı dağıtma vb.” eylem ve etkinliklerin 18 Ekim 2018 tarihinden beri yasak olduğu hatırlatıldı.

“9 NİSAN’DAN BERİ EYLEMLERE MÜDAHALE EDİLİYOR”

Gebze M Tipi Kadın Kapalı İnfaz Kurumu’nda PKK/KCK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a uygulanan sözde tecridin kaldırılmasına yönelik başlatılan açlık grevlerine destek vermek amacıyla 9 Nisan 2019 tarihinden beri cezaevleri önünde toplanılarak eylem yapıldığı bildirildi.

Bu tarihten bu güne değin eylem amacıyla cezaevi önünde toplananlara Valiliğin 18 Ekim 2018 tarihli yasaklama kararının yazılı ve sözlü olarak defaten tebliğ edildiği bilgisi verildi.

YETKİSİNİ AŞAN POLİSE SORUŞTURMA AÇILDI

Bazı eylemcilerin yasaklanan alan dışına çıktığı, çıkmamakta direnen eylemciler ise alan dışına çıkartıldığı ve haklarında gereken yasal işlemlerin yapıldığı aktarıldı.

Valilik bu güne değin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığının altını çizdi.

Valilik, dün yapılan eylemlere müdahaleler sırasında yetki ve maksadını aşan güvenlik görevlileri ile ilgili gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.

GEBZE'DE ORANTISIZ GÜÇ
GEBZE’DE ORANTISIZ GÜÇ
Exit mobile version