Güvenlik güçlerinin sınır içi ve dışında operasyonları sürüyor

güvenlik-güçlerinin-sınır-içinde-ve-dışında-operasyonları-sürüyor-623x423

Irak’ın kuzeyinde bulunan Hakurk bölgesinde sürdürülen Pençe Harekatı kapsamında bir mağarada terör örgütü PKK’ya ait silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Milli Savunma Bakanlığı’nca yapılan açıklamada, harekat kapsamında, 3 girişi bulunan mağarada terör örgütü PKK’ya ait pek çok silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi.

BİN 700 ASKER DOĞU KARADENİZ’DE OPERASYON YAPIYOR

Doğu Karadeniz’de de bin 700 askerle başlatılan terör operasyonu da tüm hızıyla sürüyor.

Doğu Karadeniz’de sürdürülen operasyonda mayıs ayında ‘Kawa’ kod adlı PKK’lı Behrüz Düdükkanlu teslim olmuştu. Hemen ardından ise ‘Aras’ kod adlı Aras Aslan’da yakalanmıştı.

Güvenlik güçlerimiz şimdi de bölgede olduğu tahmin edilen ve terörden arananlar listesinde turuncu kategoride yer alan ‘Rojhat Ankara’ kod adlı Rahman Sümer ve gri kategoride yer alan ‘Rızgar’ kod adlı Reşit Ertuş’u yakalamak için operasyon gerçekleştiriyor.

KATEGORİDEKİ TERÖRİSTLER ARANIYOR

Turuncu kategoriden 600 lira ödülle aranan ‘Rojhat Ankara’ kod adlı Rahman Sümer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık dönemi olan 4 Mayıs 2011’de Kastamonu’nun Ilgaz Dağı’nda konvoylu geçişine düzenlenen saldırının faili olduğu belirlenmişti.

Öte yandan ‘Rojhat Ankara’ ve ‘Rızgar’ kod adlı teröritlerin yakalnaması için bölgede broşür dağıtılarak vatandaşlar bilgilendiriliyor.

Söz konusu saldırıda bir polis şehit olmuş, iki polis ise yaralanmıştı.

Gri listede 300 bin lira ödülle aranan ‘Rızgar’ kod adlı Reşit Ertuş ise Giresun’un Güce, Doğankent ve Tirebolu ilçeleri kırsalında yapılan eylemlere katıldığı ve daha önce güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen ‘Cudi Zaza’ kod adlı Mehmet Yakışır’ın grubundan olduğu tespit edildi. 

TERÖRE DOĞU KARADENİZ’DE BÜYÜK DARBE

Son yıllarda Doğu Karadeniz kırsalında yapılan operasyonlarda güvenlik güçlerimiz, terör örgütü PKK’nın sözde Karadeniz yapılanmasına büyük darbe indirdi.

Başta sözde bölge komutanı ve grup komutanları olmak üzere birçok PKK’lı etkisiz hale getirilirken, uzun yıllardır bölgede bulunan PKK’nın Doğu Karadeniz’deki kara kutusu olarak bilinen ‘Kawa’ kod adlı Bahrüz Düdükkanlu’nun teslim olduktan sonra verdiği ifadeler doğrultusunda Giresun, Trabzon ve Gümüşhane kırsalında 25 depo, silahlık ve sığınak ele geçirilerek kullanılmaz hale getirilmişti.

Exit mobile version