Hangi YSK üyesi ne oy verdi

Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptaline karar verdi. İstanbullu seçmenler 23 Haziran’da yeniden sandık başına gidecek.

RET OYU VERENLER

Seçimlerin iptal edilmesi kararı 4’e karşı 7 oyla alındı. Seçimlerin yenilenmesine karşı oy kullanan üyelerin YSK Başkanı Sadi Güven ve üyeler Kürşat Hamurcu, Yunus Aykın ve Cengiz Topaktaş olduğu öğrenildi.

YENİLENMESİNİ İSTEYENLER

Üyeler Muharrem Akkaya, Nakiddin Buğday, Erhan Çiftçi, Zeki Yiğit, Faruk Kaymak, İlhan Hanağası ve Refik Eğri ise seçimlerin yenilenmesi için oy kullandı.

İPTAL KARARININ GEREKÇESİ

Seçimin iptaline gerekçe olarak, sandık kurulu başkan ve üyelerinin kanunun açık hükmüne rağmen kamu görevlisi olmaması gösterildi. 225 sandık kurulu başkanıyla 3500 sandık kurulu üyesinin kanunun açık hükmüne rağmen kamu görevlisi olmadığı, bu sandıklarda kullanılan oyların da aradaki farkı etkiler nitelikte olduğu sonucuna varıldı. YSK, kanuna aykırı görevlendirme yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleriyle; seçim kurulu müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunulması kararını aldı. Yüksek Seçim Kurulu, mazbata iptal kararı da verdi. 17 Nisan’da mazbata alarak göreve başlayan Ekrem İmamoğlu’nun yerine yeniden seçime kadar geçici bir isim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütecek.

Exit mobile version