Hatay Havalimanı’nda baklava kutularında kaçak ilaç yakalandı

Hatay Havalimanı’nda bir yolcu, baklava kutularında kaçak ilaç getirirken yakalandı. Havaalanında gerçekleştirilen operasyon kapsamında 1891 kutu kaçak ilaç ele geçirildi.

EKİPLER, KAÇAK İLAÇ İHBARI ÜZERİNE HAREKETE GEÇTİ

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’ne bölgede kaçak ilaç transferi olabileceği yönünde bir bilgi geldi. Bunun üzerine geçmişte vukuatı olan şüpheli şahıslar takibe alındı.

hatay

HATAY HAVALİMANI’NDA 1891 KUTU İLAÇ YAKALANDI

Analizler sonucu şahıslardan birinin Hatay’dan İstanbul aktarmalı olarak Bahreyn’e gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Varış Öncesi Programı’na tanımlanarak inceleme altına alınan şahıs, Bahreyn’e uçuş işlemleri sırasında sistemin uyarı vermesiyle kendini ele verdi.

İLAÇLAR SAĞLIĞI TEHDİT EDECEK İÇERİĞE SAHİP VE DENETİMİ YAPILMAMIŞ

Bu süreçte uzaktan takip edilen şahsın gümrük beyanında bulunmaksızın uçuşunu gerçekleştirme talebi üzerinde, yanındaki çanta ve bavullar kontrol edildi. Bazıları açık, bir kısmı ise baklava kutularına saklanmış halde 1891 kutu ilaç taşıdığı tespit edildi. Analizler sonucu, kaçak ilaçların sağlığı tehdit edebilecek içerikte olduğu, denetim ve kontrol olmaksızın üretildiği belirlendi.

Exit mobile version