HDP: İstanbul için sonuç muhteşem olacak

23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul seçimlerinde Saadet Partisi yeniden aday gösterirken DSP yarıştan CHP’li Ekrem İmamoğlu lehine çekilmişti. Ekrem İmamoğlu ve Ak Partili rakibi Binali Yıldırım arasında geçecek olan yarışta yine en kritik oylar HDP’li seçmenin olacak. 8 yıl sonra Öcalan’ın avukatlarının İmralı’ya gitmesine izin verilmesiyle yeni bir açılım süreci tartışması başlamıştı. Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bile bu ziyaretleri olumlu karşılaması tartışmaları daha da alevlendirdi. Peki HDP’li seçmenler bu seçimde karar değiştirir mi?

Bu konudaki en net açıklama HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’dan geldi. Partisinin Meclis grubunda konuşan Buldan ‘HDP, 31 Mart’ta demokrasiye aralanan kapının açılarak Türkiye halklarının aydınlık bir geleceğe kavuşması için 23 Haziran’da aynı kararlı tutumunu sürdürecektir’ diye konuştu. Buldan şunları söyledi:

ÖNÜMÜZDE İKİ FOTOĞRAF VAR

Soma’da 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının üzerinden beş yıl geçti. Soma’nın failleri dışında işçilerin avukatları ise tutukludur. Soma’da aynı zamanda adaletin de katledildiğini hep birlikte gördük.

Önümüzde iki fotoğraf var. Bunlardan birisi varlığını darbe, faşizm ve hukuksuzlukla sürdürmek isteyenlerin oluşturduğu fotoğraf. Diğeri ise geleceğini demokraside, demokratik cumhuriyette, toplumsal uzlaşıda ve barışta görenlerin oluşturduğu fotoğraf. 

Böylesi bir ortamda 23 Haziran günü İstanbul’da yapılacak seçim tam anlamıyla bir referandum olacak. Halk iradesini hiçe sayan faşizm ile demokrasi arasındaki bir referandumdur. Hani hep, ‘dünya 5’ten büyütür’ diyor ya biz de diyoruz ki, İstanbul ve Türkiye halkları, hukuku yok sayan YSK’deki o yedi adamdan daha büyüktür.

HDP’nin durduğu yer net. Kimse HDP üzerinden bir tartışma yürütmesin.  HDP, demokrasinin, iradesi gasp edilen mazlum halkların, ezilenlerin, beyaz tülbentli annelerin, barışın, özgürlüğün, adaletin yanındadır. HDP, 31 Mart seçimlerinde demokratik bir seçenek yarattı, güç dengesini değiştirdi. Türkiye halklarına umut ve cesaret verdi. HDP, 31 Mart’ta demokrasiye aralanan kapının açılarak Türkiye halklarının aydınlık bir geleceğe kavuşması için 23 Haziran’da aynı kararlı tutumunu sürdürecektir. O yüzden aynı kararlılıkla daha güçlü bir demokrasi ittifakı diyoruz. Bu çizgide ısrarcıyız ve karalıyız.” 

HDP’nin ilkeleri ve demokrasi konusundaki kararlı duruşu, 7 Haziran, 1 Kasım, 16 Nisan, 24 Haziran ve 31 Mart’ta Türkiye halklarına kazandırdı. 23 Haziran’da da kazandırmaya devam edecek. Demokrasi ve barış HDP ile gelecek. Şimdi İstanbul için ‘her şey çok güzel olacak’, ‘İstanbul güzel olacak’ diyorlar. Biz de inanın anneler, inanın Türkiye halkları sonuç muhteşem olacak diyoruz.

Exit mobile version