HDP’den Kılıçdaroğlu’na ziyaret

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Ankara Çubuk’ta şehit cenazesinde saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Buldan ve Temelli’ye TBMM Başkanvekili Mithat Sancar ve HDP Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü de eşlik etti.

HDP, ziyaretin öncesinde sosyal medya hesaplarından saldırıyı kınayan bir duyuru yayınladı. HDP’nin duyurusu şöyle:

“CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz. Kendisine ve partililere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Nefret söylemini kullanan, toplumu kutuplaştırıp gerginlik yaratan iktidar ittifakı bu saldırının sebebi olmuştur. İnanıyoruz ki demokratik siyaset bu ortamın yarattığı sorunları aşacaktır.”

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER’DEN ZİYARET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Çubuk’ta saldırıya uğrayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Akşener, CHP Genel Merkezi’ne gelerek Kılıçdaroğlu ile makamında görüştü.

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Hakkari’de şehit olan 4 askerin cenazesinde saldırı düzenlendi.

Kılıçdaroğlu Hakkari’de şehit düşen Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenaze töreni için Ankara Çubuk’taydı. Baba Mustafa Kırıkçı ile anne Ayşe Kırıkçı’ya başsağlığı diledi.

Ardından bir grup CHP liderini önce yuhaladı ardından fiili saldırıda bulundu. Bazıları araçların üzerine çıkarak Kılıçdaroğlu’na yumruk atmak istedi. Bu sırada devreye korumaları ve jandarma girdi. Cenaze törenini provoke eden grup jandarma ve korumalara rağmen CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yumruk ve tekme atmayı başardı. Gruptan bu sırada tekbir sesleri de yükseldi. Olay yerinden uzaklaştırılan Kılıçdaroğlu güvenli bir eve alındı. Doktorların ilk müdahalesinden sonra CHP liderinin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

BAKAN HULUSİ AKAR VE MANSUR YAVAŞ DA ORADAYDI

Cenaze töreninde CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da vardı. Cenazedeki provokasyondan sonra şehidin naaşı tören alanına getirildi.

YUMRUK ATAN KİŞİ TUTUKLANDI

Ankara Çubuk’taki şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk atan saldırgan Osman Sarıgün tutuklandı.

Dün Ankara’nın Çubuk ilçesinde gerçekleşen cenaze sırasında CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yumruk atarken çekilen görüntüleri basına da yansıyan ve Eskişehir Sivrihisar’da gözaltına alınan Osman Sarıgün, Çubuk Adliyesi’nde çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de gün içerisinde yaptığı açıklamada Sarıgün’ün AK Parti üyesi olduğunu tespit ettiklerini ve kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini belirtmişti.

Exit mobile version