Hikmet Çetin, YİK üyeliği davetini reddetti

hikmet-çetin

hikmet-çetin

Hayatta bulunan tüm eski Meclis Başkanları ve Başkanvekillerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’na (YİK) katılım için teklif gönderlidi.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle oluşturulan ve Resmi Gazete’de yayınlanan kurula üyelik için hayatta olan tüm eski Meclis Başkanı ve Başkanvekillerine davet götürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnamede kuruluş amacı “millete ve devlete hizmeti geçmiş, bilgi ve birikim sahibi kişilerin bu kazanımlarından istifade edilebilmesi” olarak anlatılmıştı.

HİKMET ÇETİN KABUL ETMEDİ

Habertürk’ten Çimen Çetin, konuyla ilgili bir haber yaptı. Habere göre, bu çerçevede Hikmet Çetin, Bülent Arınç, Köksal Toptan, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, İsmet Yılmaz ve İsmail Kahraman’a kurul üyeliği için teklif gönderildi. Çiçek, Arınç, Toptan, Şahin ve Kahraman’ın kurul üyeliğini kabul etti.

1997-1999 yılları arasında TBMM Başkanlığında bulunan eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin’in ise, teklif için teşekkür etti. Ancak Çetin’in kurulda yer almayı kabul etmediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu kuruldu

Exit mobile version