Hulusi Akar şehit çocuklarıyla buluştu

hulusi akar şehit çocuklarıyla bir araya geldi

Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin komuta kademesi, 23 Nisan’da şehit çocuklarıyla  buluştu. Çocukların toplantı masasına da çıktığı görüşmede Akar ve komutanlar ile çocuklar arasında keyifli bir sohbet gerçekleşti.

Görüşmede terörle mücadele esnasında ve FETÖ’nün hain darbe girişimi sırasında şehit olanların çocukları yer aldı. 30 çocuk 23 Nisan dolayısıyla Milli Savunma Bakanlığı’na davet edildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile şehit çocuklarının bir araya geldiği görüşmede keyifli anlar yaşanırken zaman zaman da duygusal bir ortam oluştu.

Çocuklar ile birebir ilgilenen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar “23 Nisan, çocuklarımıza, gençlerimize verdiğimiz önemin en güzel göstergesidir” şeklinde konuştu.

Bakan Akar görüşme esnasında 23 Nisan’ı çocuklara armağan tek ülkenin Türkiye olduğunu hatırlattı.

TSK’nın ülkenin huzuru, birliği ve bütünlüğü için gece gündüz çalıştığını kaydeden Akar askerimizin görevi başında olduğunu söyledi.

Hulusi Akar’ın “Ülkemizin, milletimizin sevdiği, saydığı, yüreklerinde taşıdığı, hatıralarını daima saygıyla andığı şehitlerimiz var. Şehitlerimiz bizlerin baştacıdır, milletimizin kalbindedir” sözleri üstüne 6 yaşındaki şehit oğlu Taha Burak Çakır’ın “Mesela benim babam” çıkışı, salondaki herkesi duygulandırdı.

Bakan Akar da küçük Taha Burak’a dönerek, “Evet. Onları biz çok seviyoruz. Onların hatırası çok büyük. Onların da emaneti olan sizler, bizler için çok değerlisiniz. Biz büyük bir aileyiz. Sizlerin rahat, huzur içinde okumanız, meslek sahibi olabilmeniz, hayatta başarılı olabilmeniz için elimizden gelen gayreti gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. Sizden de bizim beklentimiz o kahraman babalarınıza yakışır şekilde çalışmanız ve başarılı olmanız” açıklamasını yaptı.

Şehit çocuklarından birinin Bakan Akar’a babasını da çizdiği resmi göstermesi salonda yeniden duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Görüşme sonunda şehit çocuklarına hediyeler verildi. Akar ve komutanlar çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Exit mobile version