Hürriyet gazetesi Şule Çet’in cansız bedenini teşhir etti

sule-cet-4-623x423

Üniversite öğrencisi Şule Çet, Ankara’da lüks bir plazanın 20. katından aşağı atılarak hayatını kaybetmişti. Olayın ardından sanıklar Berk Akant ve Çağatay Aksu hakkında “nitelikli cinsel saldırı” ve “kasten adam öldürme” suçlamasıyla dava açılmıştı. Sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 39 yılla yargılandığı davanın 2. duruşması Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme heyeti savunmaların ardından ara kararını açıkladı.

Sanıkların tutukluluk halinin devamına ve Çet’in misafir odasından değil de salondan atıldığı iddiasıyla ilgili tekrar olay yeri incelemesinin yapılmasına karar verildi.

HÜRRİYET YARI SANSÜRLÜ FOTOĞRAF YAYINLADI

Öte yandan Hürriyet gazetesinin yayınladığı haberde mahkemeye bir rapor sunulduğu ve bu raporda Çet’in ayakları sarkmış halde cinayet sanıklarına tutunma çabasındayken ayakkabılarının çıktığı kaydedildi. Olayın intihar olmadığının savunulduğu raporda ayrıca sanıkların ifadelerinin Adli Tıp Raporu ile uyuşmadığı belirtildi. Hürriyet rapordaki olay yeri incelemesi fotoğraflarını da yayınladı. Fotoğraflar arasında Şule Çet’in cansız bedeninin yer alması büyük tepki toplarken gazete, internet sitesindeki yarı sansürlü fotoğrafları apar topar değiştirdi.

Şule Çet
Exit mobile version