İBB 8. dönem ilk toplantısı gerçekleştirildi

İmamoğlu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetiminde gerçekleştirilen ilk meclis toplantısı sosyal medya üzerinden canlı yayınlandı. Toplantıda AK Partili Göksel Gümüşdağ’ın İBB 1. Başkanvekili olması kararlaştırıldı.

İmamoğlu yönetimindeki ilk İBB Meclis toplantısı gerçekleştirildi. İstanbul’un yeni belediye başkanı, toplantıya CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’da gerçekleştirilen saldırıyı kınayarak başladı. İmamoğlu, “Kılıçdaroğlu’na dönük saldırının arkasındaki güçlerle ortaya çıkarılması gerekir. Bu saldırı demokrasimize yapılmıştır. Bu saldırının partisi olmaz, vatandaşları suçlamak çözüm değildir” diye konuştu.

“BEN KARAR VERİRİM”

Meclis oturumu sırasında bir AK Partili belediye meclis üyesi, “Sataşma” var diyerek söz istedi. İmamoğlu, “Size sataşma yok” yanıtını verince AK Partili üye, “Ona ben karar veririm” ifadesiyle sitem etti. Bunun üzerine İmamoğlu, “Ben karar veririm. Burayı ben yönetiyorum. Ben karar veriyorum ona” dedi ve AK Partili üyeye söz vermeyeceğini bir kez daha vurguladı.

GÜMÜŞDAĞ İBB 1. BAŞKANVEKİLİ SEÇİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında İBB 1. Başkanvekilliğine oy çoğunluğuyla AK Partili Göksel Gümüşdağ seçildi. Gümüşdağ’ın 180 oyuna karşın, CHP adayı amcasının oğlu olan Gökhan Gümüşdağ 131 oy aldı.

“BÜROKRASİNİN GÜCÜ HALKA KARŞI KULLANILAMAZ”

Gerçekleştirilen ilk toplantıda Ekrem İmamoğlu, adil yönetimin önemine vurgu yaptı. Belediye çalışanlarının haklarıyla ilgili de konuşan İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle oldu:

“39 belediye başkanının tümü bizim belediye başkanlarımızdır. Ortak hareket etmek için çaba göstereceğiz. Adil olmak çok önemli. Sizleri bu duyguyla selamlarken her birimizin bu duyguya ortak bir şekilde baktığımızı hissedebiliyorum.

Çalışma arkadaşlarımın sosyal haklarını güçlendiren bir anlayışla hareket edeceğim, hiçkimse bürokrasinin gücünü halka karşı kullanamaz. Meclisimiz ve sekizinci dönem hayırlı ve uğurlu olsun.”

“PATRON DEĞİL EMANETÇİYİM”

“Burada 4 siyasi partinin temsilcileri vardır. Kadını, erkeği 80 binin üzerindeki çalışanın alın terine saygı göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Ben onların patronu değilim, emanetçiyim. Bu şekilde bir süreç yöneteceğim.”

İBB 1. BAŞKANVEKİLİ OLAN
GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ KİMDİR?

10 Ekim 1972 senesinde doğan Göksel Gümüşdağ doğma büyüme İstanbulludur. Ayrıca Makedonya göçmeni olan Gümüşdağ üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi’nde tamamlamıştır.Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yeğeni Müge Gülbaran ile evli ve 2 çocuk babası.

SİYASİ KARİYERİ

Siyasi kariyeri 2002 senesinde Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği -Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak başlamıştır.Siyasete 2002 yılında Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği -Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak giren Göksel Gümüşdağ, Küçükçekmece ilçesi Belediye meclis üyeliği, grup başkanvekilliği görevinden sonra 2004’te İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğine ve eğitim, gençlik spor ve kültür komisyonu başkanlığına, 2007, 2009 ve 2014 yıllarında ise İBB Meclis’i ikinci başkan vekilliğine seçildi.Sonrasında ise grup başkanvekilliği görevinde bulunmuş 2004 yılında ise İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğine ve eğitim, gençlik spor ve kültür komisyonu başkanlığına, 2007, 2009 ve 2014 yıllarında ise İBB Meclis’i ikinci başkan vekilliğine seçildi ve halen bu görevlerini yerine getirmiştir..2014 senesinden 2017 senesine kadar Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığını görevini yapmıştır.Göksek Gümüşdağ Spor Toto Süper Lig ekiplerinde İstanbul Başakşehir Spor kulübü başkanlığını yapmaktadır.

Exit mobile version