İlhan Cihaner’i gözaltına aldıran Osman Şanal’a FETÖ’den hapis

osman şanal

osman şanal

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner’i makam odasında gözaltına aldıran Osman Şanal. Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) üye olmak suçundan 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşma Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. FETÖ sanığı Osman Şanal, duruşmaya cezaevinden telekonferansla bağlandı. Bir dönem makam odasında gözaltına aldırdığı eski savcı İlhan Cihaner ile avukatı Turgut Kazan da duruşmada hazır bulundu. Şanal’a son kez sözleri soruldu, şu savunmayı yaptı:

Darbe girişimi sırasında Düzce Cumhuriyet savcısı olarak görev yapıyordum. Meydana gelen hadiseleri televizyondan öğrendim. Herhangi bir terör örgütüyle irtibatım yok. Hakkımdaki FETÖ’cü olduğum ve üniversite eğitimi sırasında örgüt evlerinde kaldığıma dair tanık beyanlarını reddediyorum. Örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğuma yönelik tespiti kabul etmiyorum. ByLock dijital bir veri ve hükme esas alınacak bir delil değil.

Şanal’a Erzincan’daki Ergenekon soruşturması kapsamında İlhan Cihaner’i makamında gözaltına aldırması da soruldu. Yaptığı eylemin hukuki olduğunu savunan Şanal şöyle dedi:

Cihaner soruşturması daha önce defalarca yargı denetiminden geçti. Cihaner ve avukatı Turgut Kazan, mahkemeyi baskı altına almaya çalışıyorlar. O dönem Kazan, beni hükümetin tetikçisi olarak suçladı. Şimdi de FETÖ’cü olarak suçlanıyorum.

Şanal’ın avukatı Ali Alagöz de müvekkilinin ByLock kullanmadığının mahkemeye sundukları uzman raporuyla kanıtlandığını iddia etti. Şanal’ın 35 aydır tutuklu olduğunu belirterek tahliye talebinde bulundu. Cihaner’in avukatı Turgut Kazan ise sanığın FETÖ üyeliğinden değil yöneticiliğinden cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme Şanal’a ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 11 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Exit mobile version