İmamoğlu-Erdoğan karşılaşmasında yaşananlar

İmamoğlu

Herkes bunu merak ediyordu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sizi kutladı mı?” sorusuna yanıt verdi. “Kendisi öyle bir cümle kullanmadı. Sadece iade-i kutlama yaptı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Eski İstanbul Ticaret Odası Başkanı Atalay Şahinoğlu’nun cenazesinde karşı karşıya geldi. Böylelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İmamoğlu yerel seçimlerin ardından ilk kez aynı karede görüntülenmiş oldu.

HAVALİMANI GÖRÜNTÜSÜ YAYINLANMADI

Aslında usul gereği Erdoğan’ın İstanbul’a teşrifleri sırasında protokolde Büyükşehir Belediye Başkanı da yer alıyor. Fakat Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın karşılamasında olduğu gibi İstanbul’da da basına görüntü verilmedi. Fakat cenazede Cumhurbaşkanlığı denetimi olmadığı için böyle bir yasakla karşılaşılmadı ve Erdoğan ile Ekrem İmamoğlu aynı kareye girdi.

“BENİM İÇİN ONURDUR”

Cenazenin ardından İmamoğlu, Erdoğan ile karşılaştığı anları anlattı. Cumhurbaşkanı ile karşılaşması gerektiğini ifade eden İmamoğlu, millete hizmet eden iki makama sahip olduklarını, dolayısıyla böyle durumların gayet normal olduğunu kaydetti. Nezaketin normalleşmesinin ülkenin normalleşmesi anlamına geldiğini ifade eden İmamoğlu, “Bunu temsil etmeye çalışacağım” diye konuştu. Fırsat bulduğu takdirde Erdoğan ile merhabalaşıp kucaklaşacağını belirten İmamoğlu, “Bu ülke adına sohbet ederim, benim için onurdur” ifadelerini kullandı ve ekledi:

ERDOĞAN İMAMOĞLU’NU KUTLADI MI

Bugün de kandilini kutladım. Sizlerin de kutlarım. (Erdoğan sizi başkanlık için kutladı mı?) Kendisi öyle bir cümle kullanmadı. Sadece iade-i kutlama yaptı

Exit mobile version