İmamoğlu: Liderimize yapılan saldırıyı kınıyorum

İmamoğlu

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara Çubuk’ta yapılan linç girişiminden hemen sonra İstanbul Maltepe’deki buluşmada sahneye çıktı. İmamoğlu önce terörü lanetledi. İmamoğlu şunları söyledi:

Kemal Bey çok iyi. Güler yüzlü bir şekilde sizleri sevgiyle, saygıyla selamladı. Orada bu hareketi yapanlar, vatandaşlarımız değil. Talimat almış kişilerdir. Seçimlerden sonra birlik, bütünlük, kardeşlik mesajları vermek kolaydır. Zor olan seçimden önce de ağır ithamlardan, çirkin sözlerden, mesnetsiz iddialardan uzak siyaset yapabilmektir. Rakibimize oy veren milyonlara hakaret etmek, birtakım siyasi matematik hesaplarına göre belki size seçimi kazandırabilir. Ama o seçim yalnız siz kazanmış olursunuz. Millet asla kazançlı çıkmaz. Vatandaş kazanmış olmaz. Bir sözle kalpleri kırarsınız ama bin sözle kazanamazsınız.

31 MART’TAN ÜÇ DERS ÇIKARDIM

Ben sizlerin kalplerini kazanmayı yeğledim, seçimleri değil. Sevgili İstanbullular, kıymetli hemşerilerim 31 Mart İstanbul yerel seçimleri tarihe geçti. Bu seçimde herkesin, özellikle de siyasetçilerin alacağı derstler vardır. 3 temel dersi hatırlatayım. Birincisi siyaset her koşulda centilmenlik içinde yapılmalı. Siyasi rakiplere karşı bu centilmenlikten asla vazgeçmedik. İkincisi siyasetin temel amacı insanların mutluluğudur. Özellikle de şu güzel çocuklarımızın mutluluğudur. Siyaseti önce böyle düşünmeliyiz.

SİYASET ÇÖZÜM ÜRETME YERİDİR

Üçüncüsü herkesin dünya görüşü farklı olabilir. Ama bunları yarıştırmak, çatıştırmak asla ve asla siyaset değildir. Siyaset çözüm üretme işidir. 31 Mart seçimlerinden bu dersleri çıkarmayanlar bundan sonra seçim kazanamazlar demeyeceğim. Elbette onlar da kazanabilir. Ama ders almamış olanlar seçim kazansa da sonuçta kazanan asla milletimiz olmayacak. İstanbul’da yeni bir başlangıca hep birlikte imza atacaksak öncelikle siyaset anlayışını hep birlikte değiştirmek zorundayız. Yeni nesil bir siyaseti bu şehre bu ülkeye hep birlikte hakim kılmalıyız. Buna mecburuz. 16 milyon insana söz veriyorum.

17 GÜNDE BU ÜLKEYE NELER YAŞATILDI

Oy sayma işlemi tam 17 gün sürdü. 17 günde yaşananları biliyorsunuz. Bu ülkeye yaşatılmak istenen şeyler hakkında çok şey yazılacak. Ben bugün itibariyle hepsini bir kenara bırakıyorum. Tüm İstanbullular’a hizmet sorununa odaklandım. Şurası iyi anlaşılmalı. Milletimiz demokrasi sınavını başarıyla geçmiştir. İstanbul’a yeni nesil yurttaşlık anlayışı hakim olacak. Vatandaşlarımızın arasına engeller koyan siyasi anlayış kapanmıştır. Vatandaşa kibirli yaklaşan siyasetçilerin devri kapanmıştır. Vatandaş bu milletin efendisidir. Herkes yerini, haddini bilecek.

Exit mobile version