İmamoğlu’nun ‘gelin hep beraber yönetelim’ cevabı verdiği gazeteciden açıklama

İMAMOĞLU

İMAMOĞLU

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, Habertürk’te geçtiğimiz akşam Didem Arslan Yılmaz’ın yönetiminde gerçekleşen “Türkiye’nin Nabzı” programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Programda Habertürk yazarı Mehmet Akif Ersoy, İmamoğlu’nun “PKK’ya FETÖ’ye özellikle yabancı basının Türkiye üzerine İstanbul seçimleri üzerinden tartıştığı konuştuğu meselelere ilişkin bir mesajınız olur mu?” şeklinde soru sordu.

KESİLEN VİDEONUN DEVAMI

İmamoğlu ise bu soruya “Ne olabilir ki? Gelin Türkiye’yi beraber yönetelim.” şeklinde bir cevap verince medyada görüntüler bu iki cümleyle yer aldı ve tepkiler geldi. Ancak İmamoğlu, cümlesinin devamında çağrısını Cumhurbaşkanına yaptığını ifade ediyordu.

İmamoğlu’nun cümlesinin tamamı şöyleydi:

“24 Haziran’da yetki alan AK Parti. Ne bekası? Kim daha vatansever? Bu ülkenin 82 milyon vatanseveri var. Terör örgütlerine karşı hep beraber dimdik ayaktayız” diyerek yanıt verdi. Program sonrası bu konuşma montajlanarak “terör örgütlerine çağrı” diye lanse edildi. Ancak soruyu soran gazeteci Mehmet Akif Ersoy, “İmamoğlu’nu farklı şekilde eleştirmek, çelişkilerini tespit etmek, gerçek veri ve sebeplerle ifadelerine şerh düşmek mümkünken, böylesine yanlış bir yöntemle bunları paylaşmanın, AK Parti’ye negatif yansımaları oluyor”

Soruyu soran Ersoy konuya sosyal medya hesabından açıklık getirdi:

“FIKRA GİBİ”

İmamoğlu’na sorduğu soruyu ve İmamoğlu’nun verdiği cevabı paylaşan Ersoy, yaşananları fıkraya benzett: “Bektaşi’ye “Neden namaz kılmıyorsun?” diye sormuşlar, “Allah Kur’an’da namaza yaklaşmayın buyuruyor”

Yayın esnasında ve sonrasında telefonuma gelen yüzlerce mesaj ve gönderi, bazı troll hesapların bu konuşmayı yarısında keserek, İmamoğlu sanki FETÖ ve PKK’ya “Gelin Türkiye’yi birlikte yönetelim” demiş gibi paylaşmaya başladı.

“BİZLERE HAKARET”

Sosyal medya ve haber sitelerinde videonun önünü arkasını araştırmadan paylaşanlara tepki gösteren Ersoy, programı yöneten moderatöre ve kendilerine hakaret olduğunu söyledi.

Ersoy, “Orada oturan hiç kimse, “Türkiye’ye karşı ihanet içerisinde olanları, ülkemizde terör eylemi yapanları destekleyecek” bir açıklama karşısında sessiz kalmaz.” şeklinde konuştu.

Exit mobile version