İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk atamalarını gerçekleştirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, resmen göreve başlamasının ardından ilk atamalarını gerçekleştirdi. İmamoğlu, ilk olarak yönetim kadrosuna 2 bürokrat ve 5 danışman ataması yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni başkanı Ekrem İmamoğlu, 17 Nisan’da mazbatasını alarak göreve başlamasının ardından ilk atamalarını yaptı. 1995 yılından beri İBB’de görev alan Nuri Sait Yıldırım, İBB Özel Kalem Müdürü olarak atandı.

1998 yılından bu yana İBB Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda müfettiş olarak görev sürdüren Yıldırım, müfettişliğin ilk yıllarında İBB Kent Orkestrası Müdürlüğü’nde iki yıl müdür yardımcılığı, 2012-14 yılları arasında İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı görevlerini ifa etti. Yıldırım, İmamoğlu’nun atamasıyla birlikte 25 Nisan 2019’dan itibaren İBB Özel Kalem Müdürü olarak görev yapmaya başladı.

İmamoğlu, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanlığına Nurten Uğursoy’u atadı. 1982 yılında İBB kadrosunda görev yapmaya başlayan Uğursoy, 2009-2015 yılları arasında Gaziosmanpaşa Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürü olarak, 2015 yılından itibaren de Avcılar Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürü olarak görev yaptı.

BEŞ DANIŞMAN ATAMASI

İmamoğlu, Yıldırım ve Uğursoy’u bürokrat olarak atamasının yanı sıra beş başkan danışmanı ataması yaptı. Danışman olarak Melih Geçek, Ertan Yıldız, Naim Erol Özgüner, Yiğit Oğuz Duman ve Murat Ongun atandı. Bu isimlerin arasından Ongun, İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminden beri basın danışmanlığını yapıyordu.

NURİ SAİT YILDIRIM KİMDİR?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bürokrat olarak ilk atadığı isim 24 senedir, 1995 yılından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi kadrosunda çalışan Nuri Sait Yıldırım oldu.

1992 yılı Afyon Kocatepe Üniversitesi Maliye Bölümü mezunu olan Yıldırım, 1998 yılından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda müfettiş olarak görev yapıyor.

Yıldırım, müfettişliğinin ilk yıllarında İBB Kent Orkestrası Müdürlüğünde 2 yıl müdür yardımcılığı, 2012-2014 yılları arasında ise 2 sene İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı danışmanlığını görevlerini yürüttü.

Nuri Sait Yıldırım, Ekrem İmamoğlu’nun atamasının ardından 25 Nisan 2019 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü olarak görevine başladı.

Exit mobile version