İstanbul Havalimanı’ndaki müze ziyaretçilerin ilgi odağı

İstanbul Havalimanı inşaattan sonra çıkan plastik, demir, iş makineleri ve ahşap gibi atıklar geri dönüştürüldü ve birer sanat eseri oluşturuldu. Usta ellerde işlenen malzemeler İstanbul Havalimanı’nda görücüye çıktı.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, ortaya çıkan atıkları atmak yerine değerlendirdiklerini ve görsel sanatla ortaya harika eserler ortaya çıkarttı.

Yolcular, ilgilerini çeken bu eserleri hem yakından inceliyor hem de bol bol fotoğraf çekme imkanı buluyor.

ArtWist adlı projeden elde edilecek bütün gelir, Ağaçlı ve Kemerburgaz ÇODEM’e (Çocuk Destek Merkezi) bağışlanacak.

istanbul havaalanı müze

Sergiyi çok beğenen Ramazan Diken, projenin çok hoşuna gittiğini ve ortaya konulan yapıların sanat eserlerini aratmadığını söyledi. Güzel bir mimari yapıldığından bahseden Diken, ev gibi mekanlarda da kullanılabileceğini ifade etti.

Sergiyi ziyaret eden Olcay adlı vatandaş, inşaat sonrasında bırakılan bu izlerin sanat eseri haline getirilmesinin güzel bir hareket olduğunu ve bunu takdir ettiğini söyledi. Uzun uzun incelediğini söyleyen yolcu, oluşturulan her bir eserin bir mesaj taşıdığını söyledi.

İSTANBUL HAVALİMANI YAPIMI

İstanbul’da yolculara hizmet veren İstanbul Havalimanı uluslararası olma özelliği taşıyor. Avrupa yakasında yer alan yapı Tayakadın ile Akpınar köyleri arasında bulunuyor. 29 Ekim 2018’de açılan havalimanında birbirinden bağımsız 6 pist yer alıyor ve 76,5 km2 alana yıllık 150 milyon yolcu kapasitesine sahip.

Exit mobile version