İstanbul’da suya yüzde 46’ya varan indirim

suya indirim

suya indirim

İBB Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayları Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan suda indirimi teklif haline getirerek İBB Meclisi gündemine taşıdı.

13 Mayıs’ta Hukuk ve Tarife Komisyonlarına gönderilen teklif olumlu görüşle Meclis’e sevk edildi.

Meclis’e sevk edilen komisyon raporlarında şunlar kaydedildi:

“Halihazırda konutlarda uygulanan, ‘hane bazlı’ tarifelendirme modelinden Ulusal Adres Veri Tabanı (UAVT) ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri (NVİ) Sistemi’nde kayıtlı hanede yaşayan kişi sayısı esas alınan, kişinin günlük su kullanım ihtiyacına göre kademeler belirlenen ve birim fiyatında indirimler yapılan, hanede yaşayan kişi sayısı artışına göre indirim oranında da artış gösteren, netice olarak vatandaşlarımızın fatura tutarlarında yüzde 40 ve üzeri indirim sağlayacak ‘hanede yaşayan kişi bazlı’ dinamik tarifelendirme modeline geçilmesi talep ediliyor.”

Son olarak Meclis’te görüşülen teklif, oy birliğiyle kabul edildi.

Buna göre bir evde tüketilen her 2.5 metreküp suyun 0.5 metreküpü ‘İnsani Su Hakkı’ kapsamına alınarak ücretsiz sunulacak.

‘İnsani Su Hakkı’ abonelerin aylık tüketiminin 30 metreküplük kısmı ile sınırlı olacak.

İŞ YERLERİNE YÜZDE 10

Evlerde yüzde 46’ya varacak su indirimi, iş yeri abonelerine ise yüzde 10 olarak yansıyacak.

İBB Meclisi, şehirde yaşayan öğrencilerin toplu ulaşım araçlarında kullandığı İstanbulkartların aylık ücretini 85 liradan 40 liraya düşürme kararını da onaylamıştı. 

31 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen fakat Yüksek Seçim Kurulu’nun  iptal ve yenileme kararıyla mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından, İBB Meclisi’nde kabul edilen kararların 18 günlük icraatları olduğunu ifade etmişti. İmamoğlu, “Suda vaat ettiğimiz yüzde 40 indirimin de takipçisiyiz” diye yazmıştı. 

Exit mobile version