İstifa ettiği iddia edilen Yeneroğlu, istifayı yalanladı

mustafa yeneroğlu

mustafa yeneroğlu

Hürriyet yazarı Hande Fırat, Ak Parti MKYK üyesi ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun istifa ettiğini ileri sürdü. Mustafa Yeneroğlu iddiayı yalanlayarak “Cumhurbaşkanı isterse istifa ederim.” dedi.

Fırat, Yeneroğlu’nun, 10 Mayıs tarihinde gerçekleşen MKYK toplantısında Erdoğan’ın yaptığı konuşmanın üzerine böyle bir karar aldığı ifade etti.

Fırat’ın iddiasına göre; MKYK’da Erdoğan, Gül ve Davutoğlu’nun açıklamalarını anladığını ancak MKYK içinden isimlerin sosyal medya paylaşımlarını alamadığını söyleyerek arzu edenin isterse gidebileceği yönünde konuştu.

YENEROĞLU’NU İSTİFAYA GÖTÜREN SÜREÇ

Mustafa Yeneroğlu da, YSK’nın İstanbul seçimlerinin tekrarına karar vermesini sosyal medya hesabından eleştiren bir isim olarak MKYK’dan üzgün çıkmıştı. Fırat, verdiği bu bilgilere ek olarak Yeneroğlu’nun MKYK’dan sonra yapılan iftar programına katılmadığını söyledi.

İstanbul İl Teşkilatı ve MYK üyeleri ile toplantı yapan Erdoğan aynı şikayetlerini dile getirdi. Yeneroğlu bu toplantı da da Erdoğan’ı dinledi.

Erdoğan’ın burada “Arkamdan iş çevirenler var” dediğini söyleyen Fırat, Yeneroğlu’nun bu toplantıdan sonra partideki tüm görevlerinden istifa etme kararı aldığını öne sürdü.

Fırat, Yeneroğlu’nun istifa yazısını Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’e verdiğini yazdı.

“VEKİLLİKTEN DE İSTİFA EDEBİLİRİM”

Dilekçeyi verirken Cumhurbaşkanı’nın kendisiyle görüşmek istemeyebileceğini söyleyen Yeneroğlu, istediği zaman dilekçeyi işleme koyabileceğini, istenirse milletvekilliğinden de istifa edebileceğini belirtti.

Fırat, duyduğu bu gelişmelerin üstüne Mustafa Yeneroğlu’nu arayarak bilgi aldığını açıkladı.

Fırat; Yeneroğlu’nun açıklamasını kelimesine dokunmadan aktardığının altını çizerek paylaştı:

“HİÇBİR SİYASİ HESABIM YOK”

Yeneroğlu Fırat’a şöyle dedi:

Keyfim yerinde değil, hiçbir siyasi hesap içinde değilim. Ben bugüne kadar eleştiri ve endişelerimi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hep paylaştım. Ancak toplum gün geçtikçe kutuplaşıyor. Benim gibi düşünmeyen, yaşamayan, bakmayan insanların da huzurlu olmasını istiyorum çünkü onların huzuru da benim huzurum. Ben kimse ile beraber hareket etmiyorum. Çocuklarımızın yüzüne bakabilmek istiyorum”

Fırat Yeneroğlu’nun ayrıca, yurt içi ve yurt dışı görüşmeleri neticesinde, yalnızca ülkesinin iyiliği için eleştiri yaptığını söylediğini, hiçbir eski siyasetçi ile bağı olmadığı ve hiçbir siyasi hesap içinde bulunmadığını vurguladığını aktardı.

“İSTENİRSE İSTİFA EDERİM”

Öte yandan Mustafa Yeneroğlu, dün akşamki Ak Parti Milletvekilleri iftar yemeğine katıldı, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın buradaki konuşmasını yayınladı.

Yeneroğlu, bu sabah Hande Fırat’ın bu yazısını yalanladı.

Sosyal medya hesabından Hande Fırat’a seslenen Yeneroğlu, şöyle dedi:

“İstifa ettiğim haberi doğru değil. Hande hanım maalesef off the record bir görüşmeyi teyit bile ettirmeden,hatalı bir biçimde düşük cümlelerle vermiş. Ben kendilerine, ‘kamuoyu üzerinden bir mesaja gerek olmadığını, Sn Cumhurbaşkanımızın şahsımla ilgili bir güvensizliği durumunda bana doğrudan iletebileceğini ve istifamı istemesi durumunda istifamı verebileceğimi, kendisine şimdiye kadar hiçbir zaman saygıda kusur etmediğim gibi bundan sonra da etmeyeceğimi belirttim. Bunun ötesinde tüm spekülasyonlar gerçek dışı. Ben Ak Partiliyim.”

Yeneroğlu, Fırat’a gönderdiği WhatsApp mesajının da ekran görüntüsünü paylaştı.

Exit mobile version