Kağıthane’de evi yıkılan kadınlar görevlilere saldırdı

Kağıthane’de çöken binanın ardından bölgede tahliye işlemlerine başlanmış, riskli binaların yıkımı gerçekleştirilmişti. Yıkılan ve yıkılmakta olan evlerin sakinleri, mahallelerinde hüzünle olan biteni izliyor.

YIKIM VE HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kağıthane’de dün inşaatın istinat duvarı yıkılmış, meydana gelen toprak kayması sonucu yol ve bir bina da çökmüştü. Bunun üzerine bölgedeki çok sayıda ev boşaltıldı. Yıkılma tehlikesi bulunan binaların bir kısmının yıkımına dün başlandı. Bir yandan molozlar taşınırken bir yandan da hasar tespit çalışmaları gerçekleştirildi.

kağıthane evi yıkılan vatandaşlar

“CANIM GİDER GİBİ, DOĞUP BÜYÜDÜĞÜM EV GİTTİ”

Evi yıkılmadan 10 dakika önce köpeğini gezdirmek için evden ayrılan bir genç kız, “Canım gider gibi, doğup büyüdüğüm ev gitti” diyerek hislerini anlattı. Evden hiçbir eşyasını alamadığını, 2 muhabbet kuşunun da evde kaldığını söyledi.

ŞİKAYET EDİLDİ, DİKKATE ALINMADI

Başka bir vatandaş ise, olay anında ağabeyi ve annesinin evde olduğunu, evden son anda çıktıklarını anlattı. “Çok şükür cana bir şey olmadı ancak mal varlığımız gitti” dedi. Çok defa şikayette bulunduklarını, ancak ilgilenen olmadığını anlattı.

OLAY GECE OLSAYDI ONLARCA İNSAN ÖLEBİLİRDİ

Yaşananların mutlaka bir gün yaşanacak olduğunu anlatan Halil Süt isimli vatandaş, olayın gece yaşanması halinde onlarca insanın ölmüş olabileceğini belirtti.

MAHALLE SAKİNLERİ YETKİLİLERE SALDIRDI

Öte yandan, evi yıkılan mahalle sakinleri sinir krizi geçirerek yetkililere tepki gösterdi. Fenalık geçiren kadınların moloz taşıyan araçlara saldırdığı görüldü.

Exit mobile version