Kayıp AA muhabiri Nişancı bulundu

kayıp-aa

kayıp-aa

Bayburt-Trabzon il sınırında bulunan Soğanlı Dağı’ndaki Derebaşı virajlarında haber takibi yaparken uçuruma düşen Anadolu Ajansı (AA) Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı’yı arama çalışmaları 13. gününde de devam etti. Kayıp AA muhabiri Nişancı’nın cansız bedeni bugün Trabzon’un Çaykara ilçesi Derebaşı HES Göleti’nde bulundu.

Nişancı’yı bulmak için süren 13 günlük aramada şimdiye dek kamerası, fotoğraf makinesi ve dere kenarında ayakkabısına ulaşılabilmişti.

Nişancı’yı bulmak için Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Trabzon AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), UMKE ve AKUT ekipleri ile Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı’na bağlı su altı arama kurtarma timleri görev yapmıştı.

Ekipler; derelerde, derin vadilerde, şelalelerde, göletlerde arama çalışması yürütmüştü. Bu aramalar sırasında iki arama kurtarma görevlisi olan 2 jandarma da akıntıya kapılarak şehit olmuştu.

KAYIP AA MUHABİRİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Arama çalışmalarının yanı sıra İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Devlet Su İşleri (DSİ), Bayburt İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri de suyun debisini düşürdü.

Bu ekipler, Derebaşı Deresi’ne su taşıyan iki dereyi bentle çevirerek suyu başka bir dere yatağına borular ve motorlarla pompalamıştı. Bu sayede Derebaşı Deresi’nin debisini düşürülmeye çalışıldı.

Nişancı’nın cansız bedeninin Çaykara ilçesi Derebaşı HES Göleti’nin içine arama çalışmaları kapsamında çekilen ağa takıldığı öğrenildi. Ağa takıldığının tespiti ise arama çalışmalarında kullanılan drone ile tespit edildi.

Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada bulunan cesedin AA Bayburt muhabirine ait olduğu bildirildi.

Exit mobile version