Kılıçdaroğlu: Ekrem İmamoğlu yine kazanacak

kemal-kılıçdaroğlu-7-623x423

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Tekrarlanan İstanbul seçimleri için ‘Bir kez daha o mazbatayı alacağız’ dedi. İşsizliğin çok büyük bir sorun haline geldiğini söyledi. İşte Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasından öne çıkan sözler:

HAKİM ‘O BERAAT MAHKEMENİN AYIBIDIR’ DİYEBİLİYOR

Barış bildirisine imza atanlardan bazıları halen cezaevinde, bazılarının davaları sürüyor. O akademisyenlerden biri için 30 ay hapis cezası öngörülüyor. Avukatı ‘Benzer davalar dolayısıyla mahkemeler bunlara beraat verdi, siz neden 30 ay ceza veriyorsunuz’ diye soruyor. Hakim “O beraat o mahkemenin ayıbıdır’ diyor. Öir hakim başka bir hakimi beraat kararı verdiği için aşağılıyor. Böyle bir cümleyi kullanması yargıya gölge düşürüyor. Sen hakimsin, 30 aylık ceza da verebilirsin ama bir başka mahkemenin verdiği beraat kararını, gerekçesini bilmeden sadece beraat kararı verdiği için ayıplıyorsan, aşağılıyorsan, kötülüyorsan senden daha ayıplı bir hakim yoktur kardeşim. Hakimler Savcılar Kurulu bunu ne yapacak? Büyük ihtimalle Yargıtay’a üye seçecek. Saray da Yargıtay’a başkan seçsin. Bu tür insanlar zaten adalet kavramının içini boşaltıyor.

MAZBATAYI BİR KEZ DAHA ALACAĞIZ

Ekrem Bey diyor ki, ‘Burada binlerce, yüz binlerce fakir var. İstanbul’da yaşayıp deniz görmeyen yüzlerce, binlerce genç, çocuk ve kadın var. Ben hizmet edeceğim.’ diyor. ‘Hizmet edemezsin, mazbatanı iptal ederim.’ Ettin kardeşim mazbatayı iptal, Allah’ın izniyle bir daha alacağız inşallah.

ADAM KREDİ KARTINDAN DOLAYI PERİŞAN, İCRADA

İşsizlik artıyor. Bir milyonun üzerinde üniversite mezunu işsiz var. Çocuk sayısı çok ve maddi durumu yetersiz ailelere üzülüyoruz. Adaleti sadece hakim dağıtmaz. Yönetici de adaletli davranmak zorunda. Birisinin karnı aç ve aç yatıyorsa, karnı tok olanın ‘huzur içinde yatayım.’ deme hakkı yoktur. Geldiğimiz çok acı bir nokta. Kredi kartlarında bazı sektörlere yönelik taksit sayısı uzatıldı. Adam, kredi kartından dolayı icrada, perişan vaziyette. Emin olun bunlar ekonominin e’sini bilmiyor. Bunlara acaba Ekonomiye Giriş dersini yeniden mi versek acaba? Ekonomi, insan içindir, kalkınma, herkesin karnının doyması demektir. Ekonomide herkesin hayat standardını yükseltmesi lazım. Bunu biliyor musun? Onlar, ekonomiyi saray için öngörüyorlar. Sarayda bakıyorlar mutfağa her şey var. Vatandaşın mutfağı? Evladını aç yatıran annelerin acısını bunlar biliyor mu?

MİLLET PAKET DEĞİL EKMEK İSTİYOR

AK Parti iktidarlarınca 2015 yılından itibaren Ekonomik Müjdeler Paketi, Ekonomik Önlemler Paketi, Cazibe Merkezleri Teşvik Sistemi, Birinci 100 Günlük Eylem Planı, Yeni Ekonomi Programı, İkinci 100 Günlük Eylem Planı ile İVME Finansman Paketleri açıkladı. Millet programdan bıktı; ekmek, iş istiyor. 15 Mayıs 2019’da döviz işlemleri için vergi uygulamasını hayata geçirdiler. Erdoğan, bir ay sonra, 17 Haziran 2019, sanayicileri topladı, onlara müjde verdi; ‘Binde bir kambiyo vergisini kaldırdık.’ dedi. Bir ay önce getiren, kaldıran sensin. Niye getirdin, niye kaldırdın? Ne müjdesi kardeşim? Yönetemiyorlar. Ne yaptıkları da belli değil. Gerçekten de Türkiye yönetilmiyor, savruluyor.

Exit mobile version