Kılıçdaroğlu sığındığı evde yaşananları anlattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Ankara’daki saldırının ardından CHP Genel Merkezi’ne giderek konuşma yapmıştı ama ilk kez yaşananları detaylı değerlendirdi. Kılıçdaroğlu makam odasında CHP’yi takip eden muhabirlerle bir araya geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Çubuk ilçesinde güvenlik amacıyla tutulduğu evden yaklaşık 1,5 saat sonra zırhlı araçla böyle tahliye edilmişti.

“HOŞ BİR OLAY YAŞANMADI”

Olaya ilişkin bazı detayları paylaşan Kılıçdaroğlu, soruları yanıtladı. Linç girişimi sorulan Kılıçdaroğlu sözlerine, “Hoş bir olay yaşanmadı” diyerek başladı. Protestoların bir hak olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Ama bu saldırı farklı” ifadesini kullandı.

“BU PLANLI BİR SALDIRIYDI”

Kendisine yönelik bir linç girişimi olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, “Bu planlı bir saldırıydı” dedi. Cenaze sonrası olayların büyüdüğü hatırlatılan Kılıçdaroğlu, güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu söyledi.

Evden çıkarılmamız neden 1,5 saat sürdü. Orada bakanlar, komutanlar, Genelkurmay Başkanı vardı.

Kılıçdaroğlu’nun saldırıya uğradığı o an.

“EVDEKİLER YAKILMA KORKUSU YAŞADI”

CHP Lideri’nin dikkat çektiği noktalardan biri de sığındığı evde yaşananlara ilişkin oldu:

Evdekiler, evimiz yakılır mı korkusu yaşadılar ama her şeye rağmen oldukça nazik davrandılar. Hatta bize çay demlediler ama içemeden çıkmam gerekti.

“AMAÇ CHP’Yİ SOKAĞA DÖKMEK”

Kendisine yönelik bir linç girişimi ve provokasyon olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Amacın CHP’yi sokağa dökmek olduğunu düşünüyorum” dedi.

“KAMUFLAJ GİYMEMİ İSTEDİLER”

Evde yaşananlara ilişkin önemli bir detay daha paylaşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Eve Emniyet Müdürü geldi. Kamuflajla çıkartalım dediler. Kabul etmedim. Nasıl geldiysem öyle çıkacağım. Nasıl kamuflaj? Ben suçlu muyum?

HULUSİ AKAR’IN SÖZLERİ

Bilindiği üzere CHP Lideri sığındığı evde 1,5 saat bekletilmişti. Bu sürede etrafta güvenlik önlemleri alınmaya çalışılmıştı. Savunma Bakanı Hulusi Akar da polis megafonundan kalabalığa sükunet çağrısında bulunmuştu. Akar kalabalığa, “Değerli arkadaşlarım” diyerek seslenmişti. “Mesajınızı verdiniz. Tepkinizi verdiniz” ifadesini kullanmıştı. Muhabirler CHP Lideri’ne bu sözleri de sordu:

O ifadeleri Hulusi Akar’a sormak lazım. Ne demek istedi bilemiyorum. Bu sorunun doğrudan yanıtı ancak Hulusi Akar’dan alınabilir. Bundan sonrası için de sağduyulu davranmak lazım.

Exit mobile version